TIKA-TAKA

Bliži se trenutak kad ćemo vidjeti novi iPhone, najveći i najskuplji dosad

11.09.2018 u 08:28

Bionic
Reading

Iduće veliko predstavljanje proizvoda, softvera i usluga Apple je zakazao za 10 ujutro (kod nas je to sedam navečer) u srijedu, 12. rujna. Što možemo očekivati?

Približava se trenutak kad će Apple predstaviti nova izdanja svog pametnog telefona, moguće i drugih gadgeta, servisa i softvera. Ipak, u središtu pozornosti svakako će biti novi modeli iPhonea, o kojima se već mjesecima neumorno nagađa.

Pričalo se, između ostalog, kako možemo očekivati najveći i najskuplji iPhone dosad, kako će novi modeli dobiti oznaku XS, kako najjeftiniji model neće biti baš sjajan, kako bi mogla izostati podrška za 3D Touch i Apple Pencil, kako bi mogao koštati od 649 eura pa naviše...

BLIŽI SE VRIJEME

Što sve možemo očekivati od Applea ove jeseni?

Pogledaj galeriju

Uz nove modele iPhonea, nagađa se, u dvorani Steve Jobs u novom Appleovom sjedištu u Cupertinu mogli bi biti predstavljeni i novi iPad, iMac mini te Air, kao i nova generacija pametnog sata Apple Watch. Vjerojatno ćemo doznati kad će izdanja operativnih sustava iOS12 i Mojave postati službeno dostupno.

Naravno, moguće je kako će poneka objava biti ostavljena i za moguće događanje tijekom listopada, što su jabučari također znali prirediti tijekom proteklih godina. Zadnji put su to učinili 27. listopada 2016. godine, kada je predstavljen MacBook Pro sTouch Barom.

Moguće je kako će za to predstavljanje biti ostavljeni svi novi modeli Appleovih prijenosnih i stolnih računala, ali i iPhone SE2, o kojem se također dosta nagađalo tijekom ove godine, kao i HomePod mini.

Tportal.hr će pratiti predstavljanje zakazano za 12. rujna uživo, pa nas pratite i dalje.