APPLE

Saznali smo koliko bi mogao koštati novi iPhone

16.08.2018 u 07:55

Bionic
Reading

Apple će ove godine, ako je vjerovati insajderima, ponuditi tri nova uređaja, a tehno insajderi već najavljuju njihove nadolazeće cijene

Ako je vjerovati industrijskim analitičarima iz Trendforcea, Apple će ove godine izbaciti tri nova uređaja: dva skuplja će imati AMOLED ekran, dok će onaj 'startni' imati nešto manje luksuzni LCD panel. Osnovni model kupci će moći dobiti po cijeni od 699 do 749 eura. Nešto niža startna cijena izravni je odgovor sve većoj konkurentnosti kineskih brendova koji su su svoju ponudu nedavno proširili u sektor flagshipa te u njemu ponudili uređaje visokih performansi po vrlo prihvatljivim cijenama.

Dva uređaja s OLED panelom dolaze s dijagonalom od 5.8 i 6.5 inča, dok če najjeftiniji imati dijagonalu 6.1 inča i nešto nižu cijenu. Sva tri uređaja podržavat će Face ID, dok će najjeftiniji među njima biti proizveden u najvećem broju primjeraka.

Skuplji modeli

Što se novih OLED uređaja tiče, Trendforce očekuje nižu cijenu za manji OLED model koja će se kretati od 899 do 949 eura, dok će trenutni iPhone X (koji je imao startnu cijenu 999 eura), ući u ciklus 'kraja životnog vijeka' te će se prodavati po nešto nižoj cijeni. Nadolazeći premijski iPhone ciljat će premijski poslovni sektor, a cijena će mu biti od 999 eura prema gore.

Apple spušta cijene?

Apple navodno već dulje vrijeme pregovara oko cijene komponenti, pogotovo onih koje su se koristile u starim iPhoneima. Ovo Trendforce zaključuje prema nedavnim izvješćima koja tvrde da je Apple već tražio Samsung da snizi cijenu OLED panela.

Kada stižu?

Datum službenog predstavljanja iPhonea još nije poznat, makar pretpostavljamo da će se (kao i svake godine) predstavljanje održati u rujnu.

nešto nije u redu...

Pogledajte greške koje svi radimo, a štete našim mobitelima

Pogledaj galeriju