HP PREDSTAVIO

Bežični miš koji ne treba USB

25.08.2011 u 13:29

Bionic
Reading

U HP-u kažu da je Wi-Fi Mobile Mouse prvi računalni miš koji se može brzo i jednostavno spojiti bez korištenja USB adaptera, i to preko ugrađenog Wi-Fi prijamnika

Miš se automatski povezuje s računalom kod svake sljedeće upotrebe te funkcionira bez obzira na prisutnost ostalih bežičnih uređaja. Radi na udaljenosti do devet metara od računala.

Vijek trajanja baterije iznosi do devet mjeseci.

Uz pomoć pet prilagodljivih tipki možete načiniti 'prečace' za izvođenje uobičajenih radnji poput 'reži', 'lijepi', 'poništi' ili 'ponovi'.

Glatki kotačić za skrolanje u četiri različita smjera omogućuje bolju kontrolu pri pomicanju mišem gore-dolje ili lijevo-desno.

U Hrvatskoj je dostupan po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 255 kuna.

HP je predstavio i novu dodatnu opremu s ekskluzivnom tehnologijom Link-5 koja omogućuje korisnicima povezivanje s čak pet uređaja kompatibilnih s HP-ovom dodatnom opremom, i to preko jednoga prijemnika.

U ponudi su bežična tipkovnica Elite v2 te bežični laserski i optički miševi Comfort. Tipkovnica će na domaćem tržištu biti dostupna krajem rujna po preporučenoj cijeni od 320 kuna, a miševe već sad možete naći po cijeni od 179 kuna (optički) i 149 kuna (laserski).

Za njihovo korištenje nisu potrebni nikakvi driveri ili softverska rješenja - pritisnete tipku za povezivanje na uređaju s tehnologijom Link-5 da biste ga združili sa svojim računalima, a bežični prijamnik se zatim 'prisjeti' svih združenih uređaja.

Link-5 je utemeljen na 2,4-GHz bežičnoj tehnologiji te dolazi s inteligentnim rješenjem za prijelaz u stanje mirovanja.

Dostupne uređaje moguće je naći u HP Brand Storeu u zagrebačkom Arena centru.

Pogledajte što o bežičnom Wi-Fi mišu kažu u promotivnom videu: