na godišnji s mobitelom

Bez kojih gadgeta ne mogu poznati Hrvati? Odgovori su nas iznenadili

17.07.2017 u 15:46

Bionic
Reading

Nekima edukacija, nekima razbibriga, a nekima tu čisto radi posla... Smartfonu su naša sadašnjost, ali i naša svakodnevna ovisnost. Evo što naši poznati kažu o tome

Ljeto - ono doba godine kada su ručnici puni pijeska, noći puna smijeha, a ruke pune... mobitela.  Većina nas ne može provesti godišnji iskopčan iz civilizacije, makar to značilo buljiti u ekran na plaži. 

Ovisnost ili zabava?

Ne mora značiti da smo ovisni, samo da želimo biti u toku. A to želi i Antonija Blaće. 'Imam neki crvić koji mi radi i moram pogledati što se događa'. Njen smartfon je njena slabost, a najviše vremena provodi na Facebooku i Instagramu. No taj mali gadget tijekom ljeta poprima drugačiju ulogu, jer joj, kako i sama Antonija kaže, koristi za relaksaciju.

Ni Ella Dvornik ne zazire od svog pametnog ljubimca. No osim za društvene mreže, daje mu i korisnu svrhu. Najčešće koristi softvere za obradu fotografija, a zanimljivo je i da ima aplikacije za učenje stranih jezika. 'Koristim toliko toga da više ni sama ne znam što koristim' sa smiješkom priznaje Ella.

Nisu tech frikovi

Iako je mobitel gadget koji je gotovo svima na prvom mjestu, Mario Valentić u srcu čuva nešto drugo. 'Ono bez čega stvarno ne mogu je bez svog kajaka, ali mislim da to nije gadget' našalio se Mario. Priznaje da gadgete ne voli, dapače, osjeti neku odbojnost od kamera, pametnih satova, pa čak i mobitela. No može li izdržati bez svog smartfona? 'Jednom godišnje kad idem u planine na sedam dana, ostavim mobitel u podnožju, tako da mislim da bez njega očito mogu' odgovara Mario.

Navy sealsi u diverziji... #polleosport #priroda #diadorahrvatska #satorenjeuzmore

A post shared by Mario Valentić (@mario.valentic) on

S druge strane, Robert Knjaz nije ovisan ni o kakvim aplikacijama. 'Nisam neki ovisnik o Facebooku, ali često koristim mobitel i komp' kaže Knjaz. Više od njega nismo uspjeli izvući, jer je krenuo na avion, no ni na put, izgleda, ne ide bez smartfona.

Odmor bez tehnologije

'To je sredstvo bez kojeg se ne može' tvrdi Bojana Gregorić, koja je i na godišnji odmor otišla s mobitelom. Objašnjava kako je neizbježno koristiti gadgete za vrijeme ljeta, a posebno za ljude u njenoj branši posla 'U prirodi našeg posla je da budemo dostupni poslodavcima 0/24, čak i kad smo na godišnjem' kaže Bojana.

Ali bitno je povući granicu i izdvojiti vremena za sebe. Teško je, no kako i sama Bojana kaže 'Čovjek se mora pokušati maknuti negdje u prirodu'.