HEXAGON JE SVAŠTA NEŠTO

Svaki biciklist jednostavno mora imati ovaj gadget

17.03.2017 u 13:07

Bionic
Reading

Biciklisti teško da mogu računati na retrovizore poput ostalih sudionika u prometu. Jasno, moguće je montirati nešto na volan, no pogled unatrag bit će i dalje vrlo vrlo ograničen. Rješenje problema je gadget Hexagon, koji nije tek kamerica za pogled unatrag...

Hexagon pored te spomenute funkcionalnosti donosi još i mogućnost stražnjeg osvjetljenja, služi za detekciju sudara (pri čem se automatski poziva hitni kontakt), punjač za mobitel i još mnogo više. No, valja krenuti redom. 

Osnovni dio Hexagona je kamerica, koja se spaja na pametni telefon (podržani su iPhone i Android) i na njegov zaslon prenosi sliku uživo. Biciklist tako u stvarnom vremenu ima pogled iza sebe, što bi po ideji mlade kompanije Smart Bike drastično trebalo povećati sigurnost. Kako se baterija mobitela ne bi ispraznila u vrlo kratkom vremenu, Hexagon je nadopunjuje vlastitim izvorom od 6.000mAh. 

Ovaj gadget može pratiti aktivnost vozača za fitness podatke, poput prijeđenog puta, potrošenih kalorija i sl., a donosi i automatske pokazivače smjera te LED-icu za kočnicu, uz ručni kontrolni sklop za smještanje na volan. Ah da, biciklist može i prenositi vožnju uživo na društvene mreže ili tek snimati video na SD karticu. 

Upoznajte Hexagon Autor: Smart Bike

S tim rečenim, ovaj gadget nije jeftin. U prednarudžbi Hexagon će koštati između 129 i 179 dolara (ovisno o integriranim mogućnostima poput dodatnog osvjetljenja), no moguće je uštedjeti 50 posto od tražene cijene na glavnoj stranici projekta

Mjera opreza - projekt će se pokrenuti na crowdfunding platformi Indiegogo pa valja dobro razmisliti o investiciji na taj način ili jednostavno uzeti gadget onaj tren kada uistinu bude dostupan. 

Više: Bike Radar