KROZ PUSTOŠ S KACIGOM

Bethesdin Todd Howard: 'Fallout 4 izgleda predobro u virtualnoj stvarnosti'

22.02.2017 u 08:48

Bionic
Reading

'Igru u trenutnom stadiju razvoja možemo odigrati od početka do kraja u VR-u' nadodao je

Podsjetimo za početak da je Bethesda obećala verziju Fallouta 4 koja radi u virtualnoj stvarnosti još tijekom prošlogodišnjeg E3-ja. Naravno, osoba odgovorna za najavu je Todd Howard koji je nedavno ponovno progovorio o igrinoj nadolazećoj opciji za virtualnu stvarost. Kratka verzija - 'brutalna je'.

U nedavnom razgovoru s ekipom iz Gixela, Howard je rekao da na projektu ima još puno, puno posla. U drugu ruku, čak i ova rana verzija 'može se u cijelosti odigrati koristeći opremu za VR', s time da i 'sučelje radi zbilja fantastično'. Howard je nakon toga objasnio da ovo moguće prije svega zbog prirode same igre. Fallout i njegov najpoznatiji alat Pip-Boy usporavaju akciju do, u ovome slučaju, igrive razine.  

'Sve što trebate napraviti je pogledati ga -  i on je tu' kaže Howard. 'Pucnjava je u ovoj igri dosta sporija nego u drugim naslovima, a tome nam je definitivno pomogao sustav V.A.T.S. kojime, usput, možete i usporiti svijet oko vas. Ukratko, uvjeravam vas da je V.A.T.S. u virtualnoj stvarnosti zbilja fenomenalan. Obožavam ga!' entuzijastično je naglasio Bethesdin šef studija.

Legendarna skladba iz prvog Fallouta Izvor: Društvene mreže / Autor: Interplay

'Imamo zbilja sreću što akcija nije baš munjevita. S obzirom na veličinu svijeta i količinu kretanja u Falloutu 4 taj dio zna biti zeznut zato jer, realno, jako puno pješačite. Trenutno radimo na nekoj vrsti teleporta koji funkcionira sasvim solidno, no također eksperimentiramo s nekoliko drugih metoda kretanja'.

Fallout 4 u virtualnoj stvarnosti zvuči zbilja primamljivo, no realno - nemamo pojma kad ćemo ga imati priliku zaigrati. Naime, Bethesda nije iznjela ništa vezano uz igrin dolazak na tržište, no donekle nas tješe riječi poput 'ide sasvim solidno' i 'definitivno je igra koju želimo prenjeti u virtualnu stvarnost'.

Intervju objavljen na Glixelu možete pročiati ovdje.