NOSIVI UREĐAJI

Baterija Apple Watcha vam se prebrzo prazni? Apple priprema rješenje

07.11.2023 u 12:01

Bionic
Reading

Bug utječe na sve modele - od starijih do najnovije Ultre i Ultre 2

Brojni vlasnici Apple Watcha prošlog su tjedna primijetili da im se baterija prazni brže nakon instaliranja najnovije verzije watchOS-a 10.1. Apple priznao problem u internom dopisu koji je vidio MacRumors te je obećao kako će popravak stići u sklopu sljedeće softverske nadogradnje.

Problem pogađa više modela od Watcha SE i Watcha Series 5, do potpuno novih poput Apple Watcha Ultra 2, piše na Redditu, Appleovoj zajednici za podršku, X-u i drugim izvorima. Čini se da je problem prilično ozbiljan - jedan je korisnik primijetio da 'watchOS 10.1 troši bateriju na Apple Watchu', ispraznivši je sa 100 na 50 posto u manje od 60 minuta.

Čini se da je Apple djelomično riješio problem ažuriranjem za iOS 17.1, napominjući da je riješio problem koji uključuje 'povećanu potrošnju energije' kada je sat koji pokreće watchOS 10.1 uparen s iPhoneom koji koristi iOS 17. Međutim, to očigledno nije do kraja riješilo problem pražnjenja.

  • +25
Apple Watch Series 9 Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Apple

Apple je u dopisu naveo kako će problem biti riješen u ažuriranju watchOS-a 'uskoro', bez navođenja konkretnijeg datuma, konkretnih modela na koje se to odnosi i razloga problema. Međutim, s obzirom na njegovu prirodu, nadamo se da je to stavka visokog prioriteta - Apple je navodno spreman izdati iOS 17.1.1 za iPhone, što znači da vjerojatno dolazi i watchOS 10.1.1.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal ovdje i kliknite 'Prati'.