NAPOKON PRISTAO

Autorizirana biografija Stevea Jobsa stiže 2012.

11.04.2011 u 09:47

Bionic
Reading

Izdavač Simon & Schuster objavio je da će Jobsova biografija Waltera Isaacsona 'iSteve: The Book of Jobs' krenuti u prodaju početkom 2012. godine

Direktor Applea Steve Jobs je napokon odlučio surađivati s biografom i autorizirati jednu od brojnih knjiga o njegovu životu. Jobs je do sada nijekao sve napisane knjige o njegovu životu, a neslužbena biografija 'iCon: Steve Jobs, The Greatest Second Act in the History of Business' mu se toliko nije svidjela da je iz Appleovih trgovina izbacio sva izdanja Jonh Wiley & Sonsa, izdavača koji je pristao izdati tu knjigu.

Biograf s kojim je Jobs odlučio surađivati je Walter Isaacson, pisac popularnih knjiga o Einsteinu, Benjaminu Franklinu i Kissingeru. Isaacs je radio kao jedan od visoko pozicioniranih direktora u CNN-u i u Time Magazinu, pa mu ne nedostaje izvora i veza pomoću kojih osigurava prave informacije za svoje knjige.

O knjizi Waltera Isaacsona počelo se pričati 2009. godine, no do sada nije bilo nijedne službene potvrde o njezinu postojanju. Izdavač Simon & Schuster službeno je objavio naslov knjige - iSteve: The Book of Jobs. Knjiga bi trebala biti dovršena i puštena u prodaju početkom 2012. godine. Simon & Schuster je najavio da će to biti jedine službene informacije o knjizi do trenutka njezine prodaje te da autor i Steve Jobs neće komentirati knjigu.

Steve Jobs u zadnje vrijeme ima ozbiljnih zdravstvenih problema zbog koji je ponovo uzeo slobodne dane u siječnju. Liječenje i oporavak je na kratko prekinuo u ožujku da najavi iPad 2. Walter Isaacson je trenutno predsjednik Aspen Instituta, nestranačke ustanova za edukaciju i izučavanje politike.