OPASNE APLIKACIJE

Australska policija: Ne koristite Apple Maps ako vam je život mio

10.12.2012 u 11:14

Bionic
Reading

Appleove karte ne samo da su neprecizne, nego mogu i ugroziti život korisnika, upozoravaju iz australske policije

Policija u Australiji izdala je upozorenje u kojem od korisnika iPhonea traži da prestanu koristiti Apple Maps za navigaciju ukoliko žele preživjeti.

Naime, tijekom proteklog tjedna australska je policija morala spašavati šestoricu motorista  koji su koristili Appleove karte za navigaciju i, umjesto u gradu, završili 70 kilometara dalje, u divljini. Bez hrane i vode.

'Policija poziva sve koji putuju u Victoriju da se koriste drugim kartama i aplikacijama dok se stanje ne popravi', stoji u službenoj izjavi.

Podsjetimo, Apple je odbacio Google Maps i zamijenio ga svojim kartama koje su od samog početka kritizirane zbog svoje nedovršenosti i loše kvalitete.

Richard Williamson, koji je bio zadužen za razvoj programa za izradu i korištenje karata u Appleu, otpušten je nakon što se Apple morao ispričati svojim korisnicima zbog nedostataka u aplikaciji.

U međuvremenu je Google objavio kako je u posljednjim fazama testiranja novih Google Maps za iOS. Pitanje je samo hoće li i kad Apple dopustiti Googleovu aplikaciju u App storeu.