TEHNOLOŠKA OGRANIČENJA

Apple Watch će izdržati jedva dan korištenja

23.01.2015 u 10:47

Bionic
Reading

Nedugo nakon otkrivanja uređaja, Apple je potvrdio kako će njihov smartwatch trebati puniti svaki dan. Ta informacija nije bila pretjerano iznenađenje, s obzirom na to da i ostatak sličnih gadgeta ima isti 'problem', no čini se kako je Watch ipak neučinkovitiji...

Izvori su za Marka Gurmana s 9to5Mac potvrdili kako Appleov Watch pogoni S1 čip, performansama sličan onome što kompanija koristi u iPod Touch modelima. Međutim, 'Retina' ekran, prikaz u 60fps i slične mogućnosti su uzele svoj danak.

Usprkos tome što Watch pogoni značajno 'mršavija' verzija platforme iOS (kodnog imena Skihill), uređaj će u standardnom načinu korištenja moći raditi do 19 sati, tj. 2,5 do četiri sata aktivnog korištenja. Izvori su za Gurmana naveli kako je Apple ciljao na nešto bolje rezultate, zbog čega je Watch navodno interno odgađan. Kompanija sad cilja na dva i pol sata korištenja 'težih' aplikacija ili tri i pol sata korištenja standardnih aplikacija. Nešto boljeg trajanja baterije uređaj će biti ako se koristi za praćenje fizičke aktivnosti - do četiri sata.


S obzirom na to da bi uređaj trebao biti u funkciji sata - prilično je razočaravajuće to da će Apple Watch moći prikazivati vrijeme svega tri sata (!) uz pripadajuće animacije, ako se ništa drugo ne radi na uređaju. Čini se kako je ekran uređaja iznimno velik potrošač, za razliku od Android Wear (i drugih) rješenja koja na OLED/Mirasol ekranima mogu cijeli dan prikazivati vrijeme. LG G Watch R primjerice bez problema izdrži 24 sata uz stalan prikaz vremena.

Uređaj bi se u prodaji trebao pojaviti do kraja ožujka, a konačnu presudu će valjati donijeti tek nakon prvih testova.