STIGLA KRITIKA

Apple više nije tvrtka koja mijenja svijet

19.03.2016 u 07:37

Bionic
Reading

Tko se usudio to ustvrditi o divu iz Cupertina? Ni manje, ni više već njegov suosnivač Steve Wozniak, odgovarajući na pitanja redditaša tijekom Ask Me Anything

Objašnjavajući kako je Apple Watch značajan odmak od izvorišta s kojih je kompanija krenula, Steve Wozniak rekao je kako Apple više nije tvrtka kakva je nekoć bio, niti je tvrtka koja mijenja svijet.

Nije baš laskavo. No, i inače kritični Wozniak imao je i pohvalnih riječi za tvrtku koju je pokrenuo skupa s pokojnim Steveom Jobsom

Tako je, primjerice, zadovoljan načinom na koji Tim Cook vodi kompaniju, kao i time što je zadržan fokus na dobrim proizvodima koji ljudima pomažu u ostvarivanju ciljeva, umjesto oslanjanja na marketing.


Iako mu se Apple Watch sviđa, zabrinut je što se skuplji modeli od jeftinijih razlikuju po narukvici, a ne po naprednijim hardverskim i softverskim rješenjima u samom pametnom satu. Ipak, svjestan je kako Apple mora pratiti tržišna kretanja i zahtjeve. Dodao je i kako mu jako nedostaje Jobs.

Podržao je jabučare u okršaju s FBI-jem oko enkripcije i cyber sigurnosti.

'Dva puta u životu napisao sam programe koji su mogli biti virusi. Oba puta su završili u smeću. Naježio sam se. To su vrlo opasne stvari. Ako se u Appleovim proizvodima nađe računalni kod koji omogućava drugim ljudima neovlašteni upad, budite uvjereni kako će zlonamjerni ljudi naći načina kako to zlorabiti', rekao je Wozniak.

Više:Reddit