NAKON ZABRANE

Apple može privremeno nastaviti prodavati najnovije satove

29.12.2023 u 10:57

Bionic
Reading

Apple može nastaviti s prodajom svojih najnovijih pametnih satova - Apple Watch Series 9 i Apple Watch Ultra 2 - nakon što je zabrana privremeno ukinuta

Prodaja Appleovih najnovijih pametnih satova zaustavljena u SAD-u zbog spora oko patenta s proizvođačem medicinskih uređaja Masimom - ta je tvrtka optužila Apple da u svojim satovima bez dopuštenja koristi Masimovu patentiranu tehnologiju za mjerenje razine kisika u krvi te da mu otima ključne radnike.

Apple je ugradio spornu aplikaciju u većinu satova prodanih od 2020., uz iznimku jeftinijeg modela SE. Apple je podnio žalbu i zatražio da se zabrana odgodi dok carinska uprava ne utvrdi jesu li patenti prekršeni i u izmijenjenim verzijama satova, koje ne koriste Masimovu tehnologiju.

Žalba je prihvaćena. Apple je nakon zabrane povukao pametne satove Watch Series 9 i Watch Ultra 2 iz online i fizičkih trgovina, dok je prodavačima trećih strana dopušteno da ih nastave prodavati do isteka zaliha.

No kako je zabrana privremeno ukinuta, Apple može nastaviti s prodajom najnovijih satova u svim svojim trgovinama do sljedećeg ročišta zakazanog - 12. siječnja 2024.