IOS 17.0.3

Apple izbacio nadogradnju koja smanjuje pregrijavanje iPhonea, preuzmite je što prije

05.10.2023 u 11:59

Bionic
Reading

Apple je izdao softversku nadogradnju koja bi, kažu, zauvijek trebala riješiti problem sa povišenim radnim temperaturama najnovijih uređaja iz Applea

Apple je prošlog tjedna okrivio nekoliko čimbenika za pregrijavanje iPhonea 15, ukazujući na probleme s određenim aplikacijama poput Instagrama i Ubera, pozadinsku obradu nakon prijenosa i neodređene pogreške u iOS-u 17. Danas je tvrtka objavila novo ažuriranje softvera s bilješkama o zakrpi koje govore da iOS 17.0.3 'riješava problem koji može uzrokovati da iPhone radi toplije od očekivanog.'

U ažuriranju koje detaljno opisuje sigurnosne popravke za ovu zakrpu, Apple je naveo dva popravka za iOS i iPadOS, piše 9to5Mac. Jedan je iskorištavanje kernela za napadača s lokalnim pristupom uređaju za koje je Apple rekao da je 'možda aktivno iskorištavano protiv verzija iOS-a prije iOS-a 16.6', kao i popravak za bug libvpx - o kojem je CISA izdao upozorenje te koji je mogao omogućiti nekome da daljinski preuzme uređaj, što je također nedavno zakrpano u aplikacijama kao što su Chrome i Firefox.

  • +21
Apple iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Apple

Provjera najnovijeg ažuriranja s vašeg uređaja trebala bi dograbiti ažuriranje koje je prikazano kao preuzimanje od 423,2 MB.

Bilo je nekih nagađanja da su problemi s hardverom, možda zbog snažnijeg procesora iPhonea 15 ili komponenti od titanija, pridonijeli iskustvu vrućeg iPhonea, ali Appleove izjave za Forbes i druge novine povezuju problem uglavnom sa softverom, uz grijanje koje bi moglo dogoditi s USB-C punjačima.