I DA I NE

Apple ipak kupuje McLaren?

22.09.2016 u 16:28

Bionic
Reading

McLaren odbija tu mogućnost, Apple ne komentira, a novinar Financial timesa koji je prvi objavio priču i dalje tvrdi da je ona točna, te kako proizvođač tehnologije iz Amerike želi kupiti proizvođača inženjerske pameti iz Engleske

Nakon što je Financial Times jučer objavio kako Apple razmišlja o tome da kupi McLaren, visokotehnološku tvrtku koja proizvodi automobile, ima momčad Formule 1 te razvija mnogo drugih tehnologija za ostale industrije, internet je počeo pljuštati reakcijama, analizama i člancima na ovu temu. McLaren je bio vrlo jasan - nema govora o tome, Apple je odbio komentirati i samo par sati nakon prvotne objave cijela se stvar ispuhala kao balon od sapunice. Međutim, jedan od novinara koji su pisali cijelu priču za Financial Times, Tim Bradshaw, tvitnuo je kako Financial Times stoji iza cijele priča unatoč tome što je McLaren opovrgnuo njihov tekst.

Prema njemu, Apple za svoj Project Titan - odnosno njihov Apple Car - želi najbolje inženjere i know-how, što McLaren definitivno ima. Naime, zasad je Project Titan obavijen velom tajne, te nije jasno kakva je strategija Applea u cijeloj priči. McLaren osim F1 tima te proizvodnje superautomobila kojima je u posljednjih šest godina debelo zagazio u teritorij Ferrarija i maloserijskih Porschea ima i Applied Technologies odjel, tvrtku koja podacima i inženjerskom ekspertizom pomaže tvrtkama u npr. farmaceutskoj, energetskoj te zdravstvenoj industriji.