Jeste li primjetili?

Aplikacija Google ruši se korisnicima diljem svijeta, evo kako je možete popraviti

23.06.2021 u 10:31

Bionic
Reading

Aplikacija Google nakon najnovije je nadogradnje počela stvarati probleme brojnim korisnicima Androida, no postoji način na koji se neprestano rušenje može zaustaviti

Ukoliko vam se aplikacija Google neprestano ruši, niste sami. Velik broj korisnika Googleove platforme na Twitteru i forumima prijavljuje upravo ovaj problem.

Rušenje aplikacije Google nije vezan uz određene uređaje, već je ravnomjerno 'raspoređen' na sve brendove koji koriste platformu. Jedna stvar koja nije razjašnjena je konkretni uzrok - neki za problem krive najnoviju nadogradnju.

U nekim se slučajevima aplikacija ruši u pozadini, a utječe i na Google Assistanta, kao i Google Lens.

Ova situacija podsjeća na sličnu nezgodu u ožujku kad su se Android aplikacije počele bez razloga rušiti, a razlog je bio problem na serveru kod Googlea koji je kompaniju prisilio da izbaci zakrpu.

Kako spriječiti rušenje aplikacije?

Googleova podrška je kao prijedlog za rješenje problema korisnicima ponudila staro ponovno pokretanje smartfona držanjem tipke za paljenje trideset sekundi. Restartanje smartfona je, prenosi Makeuseof, pomoglo samo djelu korisnika.

Ako se aplikacija Google nakon nadogradnje ruši i vama, možete ju deinstairati odlaskom u Settings > Apps > Google i pritiskom na Uninstall updates.

Dok ovo rješeje pomaže većini korisnika, drugom dijelu samo smanjuje učestalost rušenja. Do trenutka kad Google ne proizvede rješenje koje će raditi za sve, ovo izgleda kao najbolja solucija. Ako nemate problema sa aplikacijom Google, predlažemo da uđete u postavke, isključite automatsko ažuriranje te time smanjite šansu da vam se gore nevedene poteškoće uopće pojave.