DOSTA JE MRŽNJE

Anonimno prijavite mržnju i netoleranciju na javnim mjestima

11.07.2016 u 12:25

Bionic
Reading

Stranica je pokrenuta zato što se prešućivanjem, odnosno toleriranjem mržnje u javnom prostoru ona zapravo normalizira, a nereagiranjem iz gađenja, blaziranosti ili letargije, ostavlja se prostor propagatorima šovinističkih ideja da svoje nastupe nastavljaju i zaoštravaju

GONG i Kuća ljudskih prava pokrenuli su internetsku stranicu dostajemrznje.org na kojoj možete prijaviti diskriminatorne poruke i govore mržnje koji se sve učestalije pojavljuju u obliku grafita, isticanja zabranjenih simbola, neprimjerenog skandiranja na stadiona i širenja govora mržnje putem društvenih mreža, medija ili javnih skupova.

Postupak prijave potpuno anoniman. Morat ćete predočiti dodatne dokazne materijale poput fotografija, videa, skenova ili linkova na stranice problematičnih sadržaja.

Administratorski tim, sastavljen od osoba koje se bave zaštitom ljudskih prava i antidiskriminacijskim pravom, prijave će pretvoriti u službene predstavke te će ih uz popratnu adekvatnu pravnu argumentaciju poslati nadležnim tijelima.


Stranica je pokrenuta zato što se prešućivanjem, odnosno toleriranjem mržnje u javnom prostoru ona zapravo normalizira, a nereagiranjem iz gađenja, blaziranosti ili letargije, ostavlja se prostor propagatorima šovinističkih ideja da svoje nastupe nastavljaju i zaoštravaju.

Stranicom dostajemrznje.org želi se poslati poruka da šutnja nije rješenje i da će uvijek postojati netko tko će se pobrinuti za formalnopravni aspekt prijavljivanja bilo kakvih oblika mržnje.

Više:Vox Feminae