PORUKE

Android Messages stižu i na stolna računala, i to uskoro

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 13.04.2018 14:43
  • Objavljeno 13.04.2018 u 14:43
tportal

Izvor: Screenshot / Autor: Google

Aplikacija Android Messages sve je bliža univerzalnoj prisutnosti na svim Androidima, uskoro stiže i na stolna računala. Njezin datum dolaska, štoviše, bliži je nego što smo mislili

Google je prije nekoliko mjeseci najavio da radi na nadograđivanju Android Messagesa u punokrvnu konkurenciju iMessageu. Kompanija uskoro planira dozvoliti Android Messagesu da šalje i prima poruke putem računala koristeći web preglednik.

Kako to znamo? Kod u sklopu Android Messagesa pokazuje da aplikacija slanjem s PC-ja ili Maca traži od korisnika da koristi portal messages.android.com koji, pogodili ste, još nije aktivan. Nakon što odu tamo, povezat će računalo pomoću koda, pišu iz XDA-Developersa.

MORE PODATAKA

Što sve Facebook i Google znaju o vama? Pogledajte sami

Pogledaj galeriju
10

Po uzoru na Apple

Nakon što sve obave, moći će slanje poruka problema prebacivati između desktopa i smartfona. Ovo je sličan princip koji Apple koristi na iPhoneu, iPadu i Macu.

Ovo je, podsjećamo, već peti Googleov app za komunikaciju. Trenutno imamo Google Allo, Android Messages, Google Hangouts i Google Voice.

Novi standardi

Usluga će raditi s tradicionalnim SMS-om, MMS-om i RCS-om (Rich Communication Protocol). Google RCS proglašava nasljednikom današnje tekstualne poruke, s obzirom da ima više značajki poput potvrde pročitanog sadržaja i slanja velikih slika - do veličine 10 megabytea.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!