STIGLO OSVJEŽENJE

Android ima novi logo, sviđa li vam se?

06.09.2023 u 10:07

Bionic
Reading

Umjesto tradicionalne zelene boje mali robot bugdroid sad je obojan u žutu, plavu i dugine boje, a dobio je i 3D izdanje

Googleov operativni sustav za mobilne uređaje Android dobio je novi logotip i maskotu.

Umjesto tradicionalne zelene boje mali robot bugdroid sad je obojan u žutu, plavu i dugine boje. U pojedinim izdanjima ima kacigu, ukrašen je poput disko kugle i glava mu je prekrivena kosom.

Također je dobio i trodimenzionalni oblik, kako bi bio 'svestran i pouzdan suputnik na svim kanalima, platformama i kontekstima', navedeno je u objavi na Googleovom službenom blogu.

Logotip Androida od sad koristi veliko slovo A i okrugli font koji odgovara Googleovom logotipu.

Sam operativni sustav također je dobio nove značajke, uključujući onu u aplikaciji Lookout koja koristi umjetnu inteligenciju za generiranje detaljnih opisa svih slika koje otvorite u aplikaciji, kako bi bila pristupačnija slijepim i slabovidnim osobama.

Googleov novi widget Assistant at a Glance također koristi umjetnu inteligenciju kako bi donosio informacije na vašem početnom zaslonu, kao što su primjerice upozorenja na vremenske (ne)prilike, dinamička ažuriranja putovanja i podsjetnici za nadolazeće događaje.

Google Wallet Pass omogućava pohranu bilo koje vrstu karte ili propusnice s crtičnim ili QR kodom u Google Wallet.

Zoom i Ciscov Webex dolaze na Android Auto, ako baš morate odraditi video konferenciju dok ste u vozilu.

Izgovorite li 'Hej Google, dobro jutro', dobit ćete pregled statistike spavanja tijekom prethodne noći.

Android 14 trebao bi biti objavljen ove jeseni. Google će također lansirati svoj novi pametni telefon, Pixel 8, 4. listopada, piše CNet.