OTVORENA BETA

Android gejming na PC-ju: Google Play Games dostupan je za testiranje i izvan SAD-a

25.08.2022 u 14:17

Bionic
Reading

Novi kandidati za Googleov beta program uključuju Koreju, Hong Kong, Tajland i Australiju

Korisnici u Koreji, Hong Kongu, Tajvanu i Australiji od danas se mogu registrirati za otvorenu betu Google Play Gamesa na PC-ju. Katalog igara bi inače bio ograničen na Chromebookove i ostale Androidu dostupne uređaje, no zahvaljujući programu on se može i pokrenuti na PC-ju...ako živite u gore navedenim zemljama.

Otvorena beta nije dostupna korisnicima koji žive u drugim regijama, premda Windows 11 već neko vrijeme ima pristup Android aplikacijama s Amazon app storea. Google je izvorno objavio da će katalog svojih igara za Android donijeti na PC još u prosincu prošle godine.

Beta verzija programa u startu će ponuditi 50 igara, uključujući Summoners War, Cookie Run: Kingdom, Last Fortress: Underground i Top War koje, podsjeća Verge, igraju stotine milijuna ljudi.

Snalažljiviji korisnici PC računala Android igre igraju već godinama zahvaljujući emulatorima poput Noxa ili BlueStacksa, no pokretanje istih u Windowsima može iscrpiti sistemske resurse, unatoč jako niskim hardverskim zahtjevima na smartfonima. Minimalne specifikacija za pokretanje Google Play Gamesa je, kažu iz Googlea, računalo koje ste kupili unutar prošlih pet godina. Drugim riječim, trebat će vam Windows 10 računalo sa SSD-om, Intel UHD Graphics 630 GPU-om, 4 računalne jezgre, 8 GB RAM-a, 10 GB prostora na disku, administratorskim profilom i uključenom značajkom Hardware virtualization.

Pored mogućnosti igranja na većem ekranu i većoj rezoluciji, Google Play Games nudi brojne beneficije poput sinkronizacije preko više uređaja, spremanja pozicije na PC-ju i nastavku igre na smartfonu te naravno - mogućnost igre na više periferija poput kontrolera, miša i tipkovnice.

Što se ostatka svijeta tiče, Google je obećao da će beta programa krajem godinepostati dostupan i na drugim tržištima, no još nismo dobili konkretan datum niti listu tržišta na koja stiže.