NAGRADA BOŽO TEŽAK

Ana Đorđević je ICT novinarka godine

28.05.2013 u 17:54

Bionic
Reading

Po prvi put u 12 godina postojanja nagrade SAP ICT journalist prize Božo Težak u sve tri kategorije odnijele su - žene. Uz Anu Đorđević, dobitnice su Matilda Bačelić i Tatjana Ivančić Belošević

Zbor informatičkih novinara HND-a je na svečanosti u sklopu poslovno-tehnološke konferencije SAP Forum na zagrebačkom Jarunu proglasilo najbolje ICT novinare. Pred više od 400 uzvanika i pedesetak suradnika i kolega predstavljene su laureatkinje za 2012. godinu.

Informatičkom novinarkom godine proglašena je Ana Đorđević, slobodna novinarka. Dobitnica nagrade u kategoriji najbolji novinarski uradak je Matilda Bačelić, novinarka tjednika Lider, dok je Tatjana Ivančić Belošević iz Večernjeg lista dobitnica godišnje nagrade u kategoriji Najbolji urednički uradak

'Izuzetno mi je drago što je dodjelom ove prestižne nagrade prepoznat moj doprinos radu Zbora ICT novinara HND-a i time informatičkom novinarstvu u Hrvatskoj. Postizanje i očuvanje profesionalnih standarda naše struke teški su zadaci u ovo, za novinarstvo vrlo izazovno vrijeme, no lakše mi je ustrajati u tome kad znam da imam podršku svojih kolega', rekla je Ana Đorđević.

ICT novinara godine odabrao je Zbor informatičkih novinara HND sukladno Pravilniku o izboru novinara godine. Nagrade 12. dodjele SAP ICT journalist Prize Božo Težak novčanog su karaktera, a dodjeljuju se po jednom laureatu za svaku kategoriju.

Najboljim novinarskim uratkom žiri je ocijenio članak Matilde Bačelić pod nazivom Start up - Tko sve može imati koristi od bujanja tvrtki iz garaža, objavljen u tjedniku Lider, dok je najboljim uredničkim uratkom ocijenjen iQ magazin koji uređuje Tanja Ivančić Belošević za Večernji list.

Radove je ocjenjivao žiri u sastavu: Hrvoje Balen, član uprave Algebre, Marko Biljan, direktor korporativnih komunikacija SAP-a, Vladimir Lulić, glavni tajnik HND-a, Damir Šohar, viši savjetnik iz tvrtke InfoCumulus te Dražen Tomić, glavni urednik portala ICTbusiness.info.

Zbor informatičkih novinara HND-a i tvrtka SAP već dvanaest godina uzastopno doprinose važnosti rada novinara koji su u svom radu i istraživačkom novinarstvu fokusirani na teme razvoja, unapređenja i popularizacije informatičkih i komunikacijskih tehnologija.