HUMANITARNO

Algebra školama darivala Arduino i edukaciju

15.12.2015 u 15:25

Bionic
Reading

Otvoreno učilište Algebra odabranim srednjim školama širom Hrvatske uručilo je opremu za edukaciju iz područja programiranja i robotike

Trinaest srednjih škola dobit će ukupno 195 kompleta Arduino za programiranje i robotiku, dok će ih 11 dobiti edukaciju nastavnika i učenika.

Donacije su rezultat jesenske akcije 'Pokreni promjene - za sebe i buduće generacije', u sklopu koje su polaznici jednodnevnih radionica iz područja fondova EU, internetskih tehnologija, programiranja, web dizajna, računalnih mreža, digitalnog marketinga, računovodstva i mnogih drugih tema mogli birati školu kojoj žele osigurati opremu i obrazovanje.

Početkom školske godine, Algebra je organizirala cjelodnevne radionice iz područja fondova EU, internetskih tehnologija, programiranja, web dizajna, računalnih mreža, digitalnog marketinga, računovodstva i mnogih drugih tema, namijenjene odraslim polaznicima. Polaznici su mogli nominirati i glasovati za čak dvije srednje škole u svakom gradu u kojem su se provodile aktivnosti.

Nominacije srednjih škola i interes za pohađanjem radionica u sklopu u akcije 'Pokreni promjene' iskazalo je više od 1.400 odraslih polaznika iz svih dijelova Hrvatske, a polovica njih je uplatom i sudjelovala u radionicama te osigurala sredstva za donaciju.

Srednjim školama će biti dodijeljeno ukupno 195 kompleta Arduino za edukaciju iz područja programiranja i robotike te edukacija iz područja digitalnog marketinga.


Kompleti su dodijeljeni (ili će biti ovih dana) Obrtničkoj školi u Koprivnici, Tehničkoj školi Sisak, Elektrostrojarskoj školi Varaždin, Gimnaziji Dubrovnik, Tehničkoj školi Pula, Elektrotehničkoj i prometnoj školi Osijek, Gimnaziji Vladimira Nazora u Zadru, Prvoj sušačkoj hrvatskoj gimnaziji u Rijeci, Tehničkoj školi za strojarstvo i mehanotroniku u Splitu, Centru za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači u Splitu, Srednjoj školi iz Jastrebarskog, Centru za odgoj i obrazovanje Dubrava, te Prvoj tehničkoj školi Tesla iz Zagreba.

Radionice na temu digitalnog marketinga bit će održane u Srednjoj školi Koprivnica, Srednjoj školi Viktorovac na području Siska, Srednjoj strukovnoj školi u Varaždinu, Turističkoj i ugostiteljskoj školi u Dubrovniku, Gimnaziji Pula, Ekonomskoj i upravnoj školi iz Osijeka, Prirodoslovno-grafičkoj školi iz Zadra, Ekonomskoj školi Mije Mirkovića iz Rijeke, II. gimnaziji iz Splita, Gimnaziji Vukovar te X. gimnaziji Ivan Supek u Zagrebu.

'Kompleti će nam odlično upotpuniti program koji već primjenjujemo u nastavi te će uz ovu donaciju svaki učenik imati priliku individualno raditi na svom Arduinu. Također ćemo ih koristiti u brojnim izvannastavnim aktivnostima i projektima u kojima će naši daroviti učenici imati priliku razviti svoje vještine i tehničku maštu.

Smatramo da se obrazovanjem učenika uz ovako aktualnu tehnologiju na tržište rada plasiraju kompetentni pojedinci, ali i mnogi budući uspješni studenti Visokog učilišta Algebra', izjavila je Ivanka Sluganović, ravnateljica Prve tehničke škole Tesla u Zagrebu.

'Željeli smo naglasiti važnost kontinuiranog obrazovanja odraslih i inicirati generacijsku solidarnost. Zahvaljujemo svim polaznicima akcije 'Pokreni promjene' koji su nominirali i odabrali škole', rekao je Hrvoje Balen, član uprave Otvorenog učilišta Algebra.