croai meetup

AI nije zamijenio ljude u kreativnim poljima poput dizajna, pisanja i umjetnosti, ali je ta područja promijenio: Doznajte kako

19.10.2022 u 15:30

Bionic
Reading

Generiranje AI sadržaja je pred nama, no što to znači za marketinšku industriju?

Hrvatska udruga za umjetnu inteligenciju (CroAI) organizira novi Meetup gdje će glavna tema biti primjena novih tehnologija u kreativnim područjima. Jeste li znali da je nedavno istraživanje pokazalo da bi tri četvrtine umjetnika u SAD-u, Velikoj Britaniji, Njemačkoj i Japanu razmotrilo korištenje AI alata kao pomoćnika, u područjima kao što su pretraživanje slika, uređivanje i drugi 'nekreativni' zadaci? Ovo otkriće ukazuje na opće prihvaćanje umjetne inteligencije kao tehnologije koja osnažuje usluge sektora kreativne industrije.

AI nije zamijenio ljude u kreativnim poljima poput dizajna, pisanja i umjetnosti, ali je promijenio ta polja. Kako upotrijebiti AI da poboljšate svoj rad ili podržite svoju kreativnost? Što umjetnost generirana umjetnom inteligencijom znači za kreativnu industriju? Kako AI alati poput DALL-E mijenjaju kreativnu industriju?

Na ta i ostala pitanja će u petak 21. listopada u Wespa Spaces u Zagrebu, na najnovijem izdanju CroAI Meetupa, odgovarati stručnjaci Jan Štedul (Mindsmiths), Nikola Bojić (ALU), Anđela Buljan Šiber (HURA) i Goran Kurjak (Vrisak) i naučiti zainteresirane više o tome kako će tehnologije budućnosti osnažuju usluge sektora kreativne industrije. Panel će moderirati Martina Silov (CroAI). Sudjelovanje na Meetupu je besplatno, a možete se prijaviti putem poveznice.