ALGEBRA NUDI

750 tisuća kuna stipendija za informatičare

  • Autor: M. W.
  • Zadnja izmjena 17.09.2012 17:37
  • Objavljeno 17.09.2012 u 15:30
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Algebra dodjeljuje stipendije za informatičku i poslovnu edukaciju vrijedne 750 tisuća kuna, uz mogućnost nastavka obrazovanja i zapošljavanja u Njemačkoj

Učilište Algebra ove jeseni pokreće projekt 'Zajedno stvaramo vašu uspješnu karijeru', s fondom stipendija za informatičku edukaciju od 750 tisuća kuna.

Usto, uspostavljena je suradnja s njemačkom tvrtkom GFN, jednim od vodećih edukacijskih centara u toj zemlji, gdje će informatički stručnjaci moći dovršiti tromjesečni trening i pronaći posao u suradnji s agencijom za zapošljavanje YITP.

Možete se prijaviti za stipendiju za neki od dvadesetak edukacijskih programa iz područja informatike i poslovanja, pri čemu su u sklopu ove inicijative na raspolaganju i pojedini novi programi za koje se stipendije mogu dobiti po prvi puta.

Što se sve nudi? Programi za 3D dizajn, administratora baza podataka, CAD specijalista, CCNA mrežnog profesionalca, ECDL operatora,
grafičkog dizajnera, programera internet aplikacija, servisera osobnih računala, sistemskog i mrežnog administratora, specijalista za fotografiju ili video te web dizajnera.

U ponudi su i programi namijenjeni stjecanju poslovnih vještina poput knjigovodstva, voditelja prodaje, specijalista za internet marketing i voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz fondova EU-a.

Projekt 'Zajedno stvaramo vašu uspješnu karijeru' Algebra ponovno pokreće nizom besplatnih i otvorenih predavanja širom Hrvatske, uz besplatna otvorena predavanja u pet središta - Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Dubrovniku - te više od stotinu besplatnih radionica u 20 Algebrinih centara širom Hrvatske.

Raspored besplatnih predavanja i radionica na kojima će se moći steći konkretne informatičke vještine, neovisno o kasnijem dodjeljivanju stipendija za višemjesečne programe edukacije, možete pronaći na Algebrinim stranicama, gdje se ujedno možete i prijaviti za neku od radionica ili stipendiju.

Program stipendija otvoren je za sve hrvatske građane, bez ikakvih preduvjeta, pri čemu će se prednost dati nezaposlenima, mladima do 25 godina, poduzetnicima početnicima i ženama starijim od 40 godina.

Zahvaljujući suradnji s njemačkim trening centrom GFN i njihovom agencijom za zapošljavanje YITP, uz školovanje u Algebri otvara se i mogućnost konkuriranja za radna mjesta programera na Microsoftovim i Java tehnologijama, sistemskih inženjera, mrežnih administratora i stručnjaka za baze podataka u Njemačkoj.

Standardna procedura u ovakvim slučajevima podrazumijeva IT školovanje i certifikaciju u Hrvatskoj, polaganje adekvatnog stupnja znanja njemačkog, traženje radnih mjesta putem tvrtke YITP, intervjua s poslodavcem, potpisa ugovora o radu i ishođenja dokumentacije za rad.

Zadovoljite li uvjete, poslat će vas na dodatnu tromjesečnu edukaciju i probni rad u školskom centru GFN-a.

Ovaj projekt namijenjen je profesionalcima koji su već stekli neki od informatičkih certifikata i žele nastaviti svoju edukaciju i karijeru. Njemačka ima velik broj otvorenih radnih mjesta u sektoru informatike i telekomunikacijske industrije, te godišnje zapošljava onoliko novih IT stručnjaka koliko ih ima cijeli hrvatski IT sektor. Zbog ovako velikih potreba, vrata su otvorena svim novim IT profesionalcima.

U sklopu ove međunarodne suradnje, prve takve vrste u Hrvatskoj koja omogućava pronalaženje posla u nekoj zemlji članici Europske unije, Algebra će odabrati pojedince koji ispunjavaju uvjete u skladu s profilom informatičkih stručnjaka kakav se trenutačno traži u Njemačkoj.

Navedeno će biti učinjeno u skladu s podacima GFN-a i YITP-a te aktualnim potrebama poslodavaca, a statistike kažu kako će se primarno raditi o stručnjacima za razvoj softvera te stručnjacima za računalne mreže.

Algebra i GFN očekuju da će na ovaj način omogućiti edukaciju i zapošljavanje u Njemačkoj za oko 100 informatičkih stručnjaka u sljedećem dvogodišnjem periodu. Pritom će ovi partneri projekta preuzeti brigu za formalnosti poput zapošljavanja i pomoći u ishođenju viza i radnih dozvola, a čime YITP već ima veliko iskustvo.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi