BOLJE OD VISTE

200 milijuna korisnika kupilo je Windows 8, a vi?

14.02.2014 u 10:44

Bionic
Reading

Dobar dio prošle godine nije bilo jasno kako napreduje prodaja operativnog sustava Windows 8. Mikrosoftovka Tami Reller je jučer za vrijeme konferencije za tehnologiju i internet Goldman Sachs konačno otkrila da je prodano više od 200 milijuna licenci za Windows 8

Posljednji podatak o 100 milijuna prodanih licenci  je u svibnju 2013, a operativni sustavi Windows 8 i RT počeli su s prodajom 26. listopada 2012. S obzirom na količinu tišine koja je ustupila nakon toga, mnogi su pretpostavljali da su rezultati prodaje katastrofalni, no po svemu sudeći ovi rezultati nisu toliko loši kako nagađalo - posebno u periodu u kojem se poduzeća masovno sele sa sustava Windows XP na Windows 7.

Jasno je da je prodaja 'sedmice' ipak bila bolja od 'osmice'. U prvih godinu dana dostupnosti prodano je 240 milijuna licenci za Windows 7, a za Windows 8 je bilo potrebno nešto više od 15 mjeseci za 200 milijuna. Nakon što je glasnogovornik kompanije potvrdio podatak o prodanim licencama za operativni sustav Windows 8, dodao je da to uključuje licence koje se isporučuju na novim tabletima i računalima. Ipak, ukupan iznos ne uključuje masovno prodane licence za poduzeća.