Harry Kane odlučio

Zvijezda Tottenhama šokirala čelnike kluba: Odlazim u Manchester United!

23.06.2023 u 11:06

Bionic
Reading

Harry Kane (29) ulazi u posljednju godinu ugovora s Tottenhamom i nema namjeru potpisati novi. 'Spursi' ga pokušavaju prodati, a jedan od najboljih napadača ima želju koju mu u klubu, barem za sada, ne namjeravaju ispuniti

Harry Kane (29) već se odavno nikome ne mora dokazivati, no jedan od najboljih napadača više nema živaca slušati obećanja čelnika kluba. Kane se želi boriti za trofeje, igrati Ligu prvaka... A Tottenham mu to u sljedećih nekoliko sezona nikako ne može osigurati.

Zato je Kane, koji ulazi u posljednju godinu ugovora sa 'spursima', jasno dao do znanja da želi otići. Predsjednik Daniel Levy sastao se sa svojom najvećom zvijezdom i nakon razgovora ostao šokiran.

Engleski mediji bliski 'spursima' prenose kako je Kane jasno i nedvosmisleno Levyju rekao da želi otići i to jedino - ni manje ni više - u Manchester Untied!

No, Levy niti ne razmišlja o tome da Kanea proda nekom od konkurenata u engleskoj ligi, objavio je tek da za klubove izvan Engleske odšteta za najboljeg strijelca 'spursa' iznosi 120 milijuna eura.

S Old Trafforda su još ranije poručili da im ne pada na pamet platiti 120 milijuna eura odštete za igrača koji uskoro puni 30 godina i ima još samo jednu sezonu ugovora s Tottenhamom.

Engleski mediji ističu da se Kane nada kako će ipak uspjeti 'slomiti' Levyja da odštetu snizi na 90 milijuna eura koliko bi Manchester United bio spreman platiti. 

Harry Kane je u Tottenhamu od 2010. do danas odigrao 435 utakmica i zabio 296 golova. Prošle je sezone drugi strijelac Premiershipa, iza Erlinga Haalanda, s 30 zabijenih golova. No, Kane je razočaran jer Tottenham sljedeće sezone neće igrati u Europi, a ni ambicije vlasnika 'spursa' ne daju naslutiti da će se u godinama koje dolaze nešto promijeniti na bolje. Zato je ovo idealan trenutak za odlazak.

Spominao se Kane i kao potencijalno pojačanje Real Madrida, posebice nakon što je 'kraljeve' napustio Karim Benzema, no trenutno mu razvoj situacije ne ide na ruku. Real pokušava dovesti Kyliana Mbappea i Kane u ovom trenutnu nije 'u fokusu' Florentina Pereza...