GOTOVO JE...

Zvijezda Manchester Uniteda odlukom iznenadila i rastužila Srbiju; ni tamo ne znaju koji je zapravo razlog za takvo nešto

28.08.2020 u 16:22

Bionic
Reading

Veznjak Manchester Uniteda Nemanja Matić (32) odlučio se na drastičan potez te se povukao iz srpske nogometne reprezentacije

'Orlovi' su ostali bez važnog člana, bivši nogometaš Benfice i Chelsea, a sada član Manchester Uniteda, više ne želi nositi nacionalni dres odnosno od sada će se posvetiti samo obvezama u klubu.

Malo iznenađenje, jer s 32 godine, još mu je ostalo nekoliko dobrih sezona u nogama, ali njegova odluka nije donesena zbog nekakvog neslaganja s izbornikom, stručnim stožerom, čelnicima ili predsjednikom Saveza, nego jer smatra da je vrijeme da prepusti mjesto mlađima.

'Osim što je rekao da je vrijeme da mlađi igrači preuzmu mjesto, Matić nije naveo nikakve druge konkretne razloge za odustajanje. Poštujemo njegovu odluku. Ima 32 godine i imao je napornu klupsku sezonu. Europski klupski nogomet je zahtjevan i zato smo svjesni da moramo donijeti svježu krv u nacionalni tim', izjavio je sportski direktor Srpskog nogometnog saveza Vladimir Matijašević.

Matić je za Srbiju odigrao 48 utakmica i zabio dva pogotka, a od značajnijih uspjeha izdvojimo dva naslova engleskog prvaka sa Chelseajem (2015., 2017.), a jednom je bio prvak Portugala s Benficom (2014.).