miya se proslavio

Zvijezda Gorice oduševila cijelu Afriku: Heroj velike pobjede koja se čekala 41 godinu

22.06.2019 u 20:45

Bionic
Reading

Farouk Miya sa svojom Ugandom stigao je do iznenađujuće pobjede 2:0 protiv DR Konga na otvaranju Afričkog kupa nacija, upisavši dvije asistencije za trijumf na kojeg je njegova nacija čekala 41 godinu...

Miya je definitivno jedan od najzaslužnijih što je Gorica bila hit HT Prve lige, a pamtimo njegove golove protiv Hajduka i na Poljudu i na gradskom stadionu u Velikoj Gorici.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Ugandski 21-godišnji ofenzivni veznjak ove subote proslavio se i na afričkoj sceni, jer je jedan od najzaslužnijih za pobjedu svoje reprezentacije na otvaranju Afričkog kupa nacija protiv favorizirane Demokratske Republike Kongo.

U 14. minuti Miya je proigrao Kaddua, a u 48. minuti Okwija.

Nastavak je to njegove dobre forme jer je tjedan dana prije početka turnira u prijateljskoj utakmici zabio jedini pogodak za trijumf 1:0 protiv ugledne Obale Bjelokosti.

Uganda je još u grupi s Egiptom i Zimbabveom, a ova pobjeda prva je za reprezentaciju još od 1978. godine na Afričkom kupu nacija, kada je osvojila drugo mjesto.

Punu 41 godinu gradila se nova generacija odličnih nogometaša Ugande predvođenih Miyom koji se sada nadaju pomrsiti račune favoritima i otići što dalje na kontinentalnoj smotri afričkih reprezentacija...