to bi bila senzacija

Zoran Mamić na dva koraka od čuda: Hoće li postati klupski svjetski prvak?

15.12.2018 u 19:23

Bionic
Reading

Uvjerljivom 3:0 pobjedom protiv prvaka Afrike Esperancea, momčad Al Aina koju vodi Zoran Mamić na domaćem se terenu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima probila u polufinale klupskog SP-a, u kojem će igrati protiv argentinskog River Platea...

Bivši trener Dinama igra svoje najvažnije natjecanje u karijeri. Iako nije bio ni blizu osvajanja azijske Lige prvaka, kao domaćin klupskog SP-a dobio je priliku nastupiti među elitom i zasad to sa svojom momčadi Al Ain odlično koristi.

  • +4
Zoran Mamić Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov/PIXSELL

U prvoj rundi pobijedio je predstavnik Ujedinjenih Arapskih Emirata prvaka Oceanije, novozelandski Wellington boljim izvođenjem penala, u dvoboju u kojem je nadoknadio zaostatak od 0:3.

Ove subote puno lakše Al Ain je svladao afričkog prvaka, Esperance iz Tunisa. Golovima Mohameda, Husseina i Bandara pobijedila je Mamićeva momčad s čistih 3:0 i došla na dva koraka do osvajanja klupskog SP-a, što bi zaista bilo čudo.

U polufinalu će u utorak igrati protiv argentinskog River Platea, a pobjednik tog dvoboja u finalu će se za trofej boriti ili protiv Real Madrida ili protiv neugodne japanske Kashime koji međusobno igraju u Abu Dhabiju u srijedu.

Inače, Mamić je okupio respektabilnu momčad u kojoj je i bivši 'modri' Malijac Tongo Doumbia, kao i švedski reprezentativac Markus Berg koji je već zabio 45 golova u dresu Al Aina u posljednje dvije sezone i najveća je zvijezda kluba.

Svejedno, bit će mu i uz takve igrače teško otići do kraja, ali već ako izbori veliko finale protiv Real Madrida bio bi to veliki uspjeh...