SP ZANIMLJIVOSTI

Znate sve o reprezentaciji Brazila? Varate se

28.05.2014 u 11:00

  • +98

SP BRAZIL-osobne karte svih sudionika

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: Dennis Grombkowski

Bionic
Reading

Kada je lista igrača koji će zaigrati na SP-u u pitanju, brazilski izbornik Luiz Felipe SCOLARI nije imao previše dvojbi, jer je već 7. svibnja 2014. prijavio točno 23 reprezentativca

Njegov izbor igrača i nogometnih veličina po trasfermarktu.de na nogometnom tržištu ukupno vrijedi gotovo pola milijarde eura (preciznije 437.500.000 eura). Ako ste pomislili da znate sve o reprezentaciji Brazila, varate se. Evo nekih najzanimljivih brojki.

Ali, uz iznimke, i mladiće kao što su Neymar ili Bernard, listom su to iskusni stariji nogometaši pa je prosjek brazilskih reprezentativaca dosta visok: 28,39 godina.

Najmlađi za sada prijavljeni nogometaši su krilo Srnina Šahtara iz Donjecka, Bernard (22) koji je rođen 8. rujna 1992. I Barcin Neymar je 22. godišnjak ali je par mjeseci stariji, rođen 5. veljače 1992.

Najstariji Karaoka reprezentativac je golman Queens Park Rangersa na posudbi u Torontu, Júlio CÉSAR sa 35 godina (rođen 3. rujna 1979.).

Top-listu najskupljih brazilskih reprezentativca s procijenjenih 60.000.000 eura predvodi NEYMAR Da Silva Santos Junior. Drugi je po vrijednosti na tržištu napadač ruskog Zenit Sant Peterburga HULK, koji vrijedi 48 milijuna eura, a na trećem je mjestu u vrijednosti 34 miljuna eura, ofanzivni vezni FC Chelsea OSCAR dos Santos Emboaba Junior


'Najjeftinijih' TOP-3 u brazilskom dresu su: golman Júlio CÉSAR (2.500.000 eura), pa opet golman Botafogo Rio de Janeira JEFFEERSON (3.000.000 eura) te MAXWELL i HENRIQUE po 3,50 mil. eura.

Od 23 pozvana reprezentativca, u domaćoj brazilskoj ligi igraju četvorica: JEFFEERSON, VICTOR, JÔ i FRED

Brazil najviše legionara ima u engleskoj Premier League, njih 7, a to su redom: OSCAR, FERNANDINHO, RAMIRES, WILIAN, David LUIZ, PAULINHO i Júlio CÉSAR (na posudbi u Kanadi).

Po tri su Brazilca u Italiji i Španjolskoj. U Italiji igraju: HERNANDES, MAICÓN i HENRIQUE, a u Španjolskoj: NEYMAR, MARCELO i Dani ALVES.
Po dvojica 'Caraoca' u Francuskoj su: Thiago SILVA i MAXWELL, a u Njemačkoj: Luiz GUSTAVO i DANTE.

I ostala dvojica: BERNARD je u Ukrajini, a HULK u Rusiji.