SVE JE SPREMNO

Predsjednik Fife uzbuđeno je poručio: Pozornica je postavljena, zajedno ćemo ponuditi najbolje Svjetsko prvenstvo ikad

19.10.2022 u 08:11

Bionic
Reading

Broj prodanih ulaznica za Svjetsko prvenstvo u Kataru približava se brojci od tri milijuna uoči otvaranja natjecanja 20. studenoga

Ukupno je prodano 2,89 milijuna ulaznica, a tri zemlje iz kojih dolazi najviše kupaca do danas su Katar, SAD i Saudijska Arabija. Ujedno je prodano i 240 tisuća ugostiteljskih paketa te dva milijuna noćenja za prvu svjetsku smotra koja se održava u jednoj od zemalja Bliskog istoka.

'Uvijek smo govorili da će Katar organizirati najbolje izdanje Svjetskog prvenstva. I danas kad gledamo na najmodernije stadione, terene za trening, metro, širu infrastrukturu…, sve je spremno i svi su dobrodošli. Svi smo uzbuđeni, Katar je spreman, pozornica je postavljena. Zajedno ćemo ponuditi najbolje Svjetsko prvenstvo ikad, na terenu i izvan njega', rekao je predsjednik Fife Gianni Infantino, a prenosi Hrvatski nogometni savez.

'Katar je spreman ugostiti Svjetsko prvenstvo, radujemo se što ćemo ugostiti navijače i igrače iz cijelog svijeta koji će uživati u našem gostoprimstvu, ali i širokoj lepezi mogućnosti za zabavu i, naravno, vrhunski nogomet. Obećavam da će Svjetsko prvenstvo u Kataru ostaviti trajan, pozitivan utjecaj na Katar, Bliski istok i arapski svijet', rekao je Nasser Al Khater, prvi čovjek Svjetskog prvenstva u Kataru.