šok za 'tricolore'

Strašan udarac za Francuze uoči Mundijala u Katru; u obranu titule svjetskih prvaka moraju bez jednog od najvažnijih igrača

19.10.2022 u 07:55

Bionic
Reading

Francuska će nogometna reprezentacija na Svjetskom prvenstvu u Katru, koje će se igrati od 20. studenoga do 18. prosinca, naslov prvaka braniti bez jednog od najvažnijih igrača proteklih godina, veznjaka N'Gola Kantea (31)

Izbornik francuske nogometne reprezentacije Didier Deschamps lošije vijesti teško da je uopće i mogao zamisliti. Samo mjesec dana prije početka SP-a u Katru, na kojem 'tricolori' brane titulu prvaka iz 2018. godine, Deschamps je definitivno ostao bez dva igrača koji su bili temelj momčadi koja se u Moskvi popela na sam svjetski vrh.

Podsjetimo, zbog ozljede je još ranije otpao Paul Pogba, a sada je potvrđeno kako će SP u Katru propustiti i N'Golo Kante!

Naime, veznjak Chelseaja i francuske reprezentacije morao podvrgnuti operaciji prepona i bedrenog mišića te će s terena izbivati najmanje četiri mjeseca.

Prije četiri godine Kante je bio standardni igrač u momčadi Didiera Deschampsa na putu ka naslovu prvaka na kojemu je Francuska u finalu svladala Hrvatsku 4:2. No, Kante se sredinom kolovoza ozlijedio i od tada je konzervativnom metodom pokušavao sanirati probleme s preponama i mišićem bedra. Sad je jasno da je jedio rješenje bila operacija, ali zbog toga će Kante propustiti veći dio klupske sezone te nastup na SP-u.

Francuska će u prvom krugu SP-a igrati u skupini D s Australijom, Danskom i Tunisom.