koliko je ozbiljno?

Novi problem za Zlatka Dalića; Andrej Kramarić je ozlijeđen, nitko ne zna kad će se vratiti i hoće li biti spreman za SP

19.10.2022 u 06:41

Bionic
Reading

Točno je mjesec dana do početka Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, a hrvatski izbornik Zlatko Dalić ima sve više briga. Posljednji u nizu problema je ozljeda Andreja Kramarića...

Posljednju je utakmicu Andrej Kramarić (31) odigrao 7. listopada u 2:1 domaćem porazu od Werdera, a prije toga je zabio u 1:1 remiju Hoffenheima i berlinske Herthe. No, ozljeda koju vuče već neko vrijeme pokazala se ozbiljnijom nego što se mislilo te je Krama propustio posljednje dvije utakmice.

Nije igrao u prošlom kolu u gostima kod Schalkea, a propustio je i susret s istim protivnikom u utorak u Kupu. Očigledno je da ozljeda zgloba nije nimalo bezazlena, a vijesti koje stižu iz Njemačke sigurno su zabrinule izbornika Zlatka Dalića.

'Andrej je prije nekoliko tjedana dobio udarac po stopalu. Na ranijim utakmicama stisnuo je zube i igrao, ali ga je sve jače boljelo početkom prošlog tjedna pa smo odlučili da tako više ne ide i da se mora oporaviti', otkrio je trener Hoffenheima Andre Breitenreiter.

Svi se sada pitaju što to znači za hrvatsku reprezentaciju? Jer Kramarić je standardni prvotimac, napadač za kojeg 'vatreni' baš i nemaju adekvatnu zamjenu. A do početka SP-a u Katru ostalo je još točno mjesec dana.

Neslužbeno, Kramarić je ovu ozljedu 'zaradio' još prije reprezentativnog okupljanja i utakmica Lige nacija s Danskom i Austrijom. Tada se nije činilo da je nešto ozbiljnije, Andrej je igrao na oba susreta, no sad je jasno da se ta ozljeda gležnja naknadno zakomplicirala.

  • +53
Hrvatska - Danska, Liga nacija, 22.9.2022. Izvor: EPA / Autor: ANTONIO BAT

Navodno se radi o hematomu i oteklini koja se 'spustila' prema zglobu, zbog toga je došlo i do upale pa u klubu nisu željeli riskirati nove komplikacije te je Kramarić već desetak dana na listi ozlijeđenih igrača. Naš reprezentativac odrađuje propisane terapije, pod liječničkim je nadzorom, ali teško je reći kad će biti spreman za povratak.

U klubu bi najsretniji bili kad bi bio spreman već za ovu subotu (22. listopada, 15.30 sati) kad Hoffenheim na svom terenu dočekuje minhenski Bayern, no za sada nitko ne želi davati ishitrene informacije o mogućem povratku hrvatskog reprezentativca koji je ove sezone u Bundesligi zabio tri gola uz dvije asistencije.

Jasno je koliko Andrej Kramarić znači za momčad Hoffenheima, ali je jasno i koliko je potreban 'vatrenima' na SP-u. Zato je najvažnije da se potpuno oporavi jer samo zdrav i spreman može dati ono što se od njega i očekuje...