Liga nacija logo sponzori

USUSRET POLUFINALU

Zlatko Dalić pomalo ljutit: Vidim da telefoni rade, zove se...

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija pod vodstvom Zlatka Dalića ide po treću medalju s velikih natjecanja. Nakon svjetskih srebra i bronce, sada se medalji nadamo i u Ligi nacija

Za razliku od press-konferencije Ronalda Koemana, na kojoj je bila brojna hrvatska novinarska delegacija, na Dalićevoj konferenciji pojavila su se tek dva, tri nizozemska novinara. Možemo li iz toga zaključiti da se treću reprezentaciju s posljednjeg svjetskog prvenstva podcjenjuje?

Ustvari, to se nas ne tiče. Nama je bitnije s kakvim stavom u ovaj polufinalni ogled ulazi Hrvatska.

'Bez obzira kako završi ovaj turnir, moram pohvaliti dečke koji su radili ovih 8, 9 dana. Radili su kao da je početak sezone. Došli smo u finale, i želimo uživati u tome. Želimo to i oplemeniti medaljom. Bit će teško, čeka nas sjajan protivnik, koji je bio vrh svjetskog nogometa. Igraju pred svojom publikom. Ali optimist sam, a sjajan je uspjeh biti među četiri najbolja u Europi', rekao je izbornik Dalić na početku pressice.

O puštanju igrača u slučaju da Hrvatska ne izbori finale.

'Mi smo došli osvojiti medalju. Nema ni govora o tome da nekoga pustimo doma, nitko ne želi doma. Želimo medalju, želimo ispisati povijest. Dat ćemo sve od sebe'.

O Brozoviću, koji je propustio veći dio priprema, jer je s Interom igrao finale Lige prvaka.

'Svi smo navijali za njega, krenut će od prve minute. Spreman je i očekujemo ga u odličnom stanju'.

Je li moguće kakvo iznenađenje u sastavu?

'Vi ste iz iznenadili. Vi trčite, već tri godine to radite, objavljujete sastave, kao da ste protiv nas a ne za nas. Telefoni rade, traži se, zove se. Hvala vam na tome'.

Doživljavate li ovu utakmicu i kao polufinale SP-a?

'Da. Meni je to u prve dvije sezone bilo loše natjecanje. Ali sad smo tu. Ovo je velika utakmica za nas. Zbilja želimo najbolje. Želimo ispisati povijest. Nemamo razloga za kalkulaciju, idemo dati svoj maksimum. Imamo kvalitetu. Spremni smo, hoćemo i želimo to napraviti'.

Posljednje pitanje Daliću bilo je vezano uz Modrićevu budućnost, jer upravo je izbornik na početku svoje trenerske karijere otišao na Bliski istok, otkud dolaze pozivi Modriću.

'On će sam odlučiti što i kako želi'.

Trening hrvatske reprezentacije uoči utakmice s Nizozemskom 13.6.2023. Izvor: Cropix / Autor: CROPIX Ante Čizmić / CROPIX
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal