Liga nacija logo sponzori

polufinale lige nacija

Objavljeno je tko sudi utakmicu Hrvatske i Nizozemske; 'vatreni' i Dinamo ga pamte po dobrome

  • I.Ž./Hina
  • Zadnja izmjena 13.06.2023 21:42
  • Objavljeno 13.06.2023 u 17:25
Bionic
Reading

Rumunjski sudac Istvan Kovacs (38) sudit će polufinale Lige nacija između Nizozemske i Hrvatske koji je na rasporedu u srijedu od 20.45 sati u Rotterdamu

Pomoćni su njegovi sunarodnjaci Vasile Florin Marinescu i Ovidiu Artene. Četvrti sudac je Turčin Halil Umut Meler, VAR sudac je Nijemac Bastian Dankert, a AVR Nijemac Soren Storks.

Istvan Kovacs je već sudio 'vatrenima', u Gradskom vrtu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020. godine kada je Hrvatska slavila 2:1 protiv Walesa.

Po dobrome ga pamte i u Dinamu. U rujnu prošle godine sudio je susret 'modrih' i Chelsea u Ligi prvaka kojeg je Dinamo dobio 1:0 golom Mislava Oršića.

Rumunjski sudac je Dinamu sudio i u veljači 2019. godine. Bio je to uzvratni susret šesnaestine finala Europske lige kad je Dinamo na Maksimiru pobijedio Viktoriju Plzen 3:0 i plasirao se u osminu finala.

Kovacs se bavi suđenjem od 2007. godine, na Fifinoj listi je od 2010. godine, a trenutačno se nalazi u Uefinoj elitnoj skupini sudaca.

Na posljednjem EP-u 2020. sudio je susret grupne faze između Nizozemske i Sjeverne Makedonije koju je 'oranje' dobilo 3:0.

U svibnju prošle godine je sudio finale Konferencije lige između Rome i Feyenoorda, a bio je i na Svjetskom prvenstvu u Katru. Bio je četvrti sudac na osam utakmica, ali nije vodio niti jednu utakmicu na turniru.

Nedavno je bio i četvrti sudac na finalu Lige prvaka.

Drugo polufinale Lige nacija između Španjolske i Italije vodit će Slovenac Slavko Vinčić.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal