FIFA_SP_2018.svg

zna gdje će naći mir

Zlatko Dalić prije odlaska na godišnji odmor prvo mora ispuniti obećanje ruskoj volonterki; evo što točno

Bionic
Reading

Stigao je na mala vrata u hrvatsku nogometnu reprezentaciju, bez ičije podrške, i samo uz svoju stručnost i bogato trenersko iskustvo koje je skupljao u arapskom svijetu. Ali u samo osam mjeseci od posrnule Hrvatske, kojoj su mnogi okrenuli leđa i koja je bila u 'kanalu', stigao je do finala svjetskog prvenstva. Naravno, riječ je o Zlatku Daliću

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, koji je svojim rezultatom pretekao i svog 'mentora' Miroslava Ćiru Blaževića, ali i odustao od 'etikete' da je sada on 'trener svih trenera', Zlatko Dalić jedan je od glavnih čimbenika ovog veličanstvenog uspjeha hrvatske nogometne reprezentacije.

Ne skriva se ni iza floskula ni stručnih termina, dostupan je svima, od navijača, medija do najvažnije je - igrača.

'Razgovaram s njima, iznesem im neka svoja razmišljanja, a oni ako imaju neke svoje vizije, svakako ih poslušam. Pa ako dečki igraju u klubovima poput Reala ili Juventusa, jasno je da i oni imaju nekakva svoja viđenja', pojasnio je svoj način ophođenja izbornik Dalić.

S obzriom na ovakav uspjeh, za očekivati je da 'trener svih trenera' Ćiro Blažević ostane bez svoje titule, ali Dalić o tome ne razmišlja.

'Ono što je meni najvažnije jest da ostane isti kakav sam bio. Ja ću piti kavu kako što sam pio i prije. Mene to neće prebaciti, jer sam se već opekao nekoliko puta. Ali to ne možeš znati, ako to ne prođeš. Ja sam to prošao u svom životu i našao svoju nirvanu. Mene više ništa ne može izbaciti iz takta. Je, godi to, kako ne. Ali Ćiru ne može nitko nadmašiti. Da bi bio Ćiro, moraš biti kompletan. A ja nisam kompletan kao Ćiro'.

A gdje je Dalić našao svoju nirvanu i kamo će najpopularniji trener u Hrvata, ali i šire, na godišnji odmor? Vjerojatno ga je ovo sve iscrpilo.

'Prvo ću kući na par dana u Livno, a onda idem u Novalju na otok Pag. Tamo imam svoj mir', rekao je Dalić, ali svjestan da taj mir ipak neće baš moći kontrolirati.

'Ma, imam ja svoj kutak, imam i barku, tako da ću moći isploviti'.

Dobro, ali i Vama nakon ovog uspjeha neće bili tako lako izolirati se?

'Ja sam svjestan da mnogo ljudi želi nekakvu pažnju, pa mi nikad nije teško stati na minutu, dvije popričati. Jer ta jedna minuta nekome može uljepšati cijeli dan ili još više. I zato nikoga ne odbijam', otkrio je Dalić dio svojih planova za sljedečih nekoliko dana. Kada se kući vrati kao, daj Bože, svjetski prvak.

Makar, u tom slučaju morat će ispuniti obećanje dano ruskoj volonterki. Prije utakmice protiv Danske u Nižniju Novgorodu, obećao je, ukoliko Hrvatska pobijedi Dansku, a pobijedila je na tom stadionu i veliku Argentinu, da će se u Nižnji Novgorod vratiti kao turist.

I vjerujemo mu na riječ, da će obećanje ispuniti. Samo je pitanje - kada. Nakon godišnjeg odmora čekaju ga nova iskušenja na klupi Hrvatske u Ligi nacija. Kalendar mu je itekako ispunjen.

  • +34
SP u nogometu, polufinale: Hrvatska - Engleska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal