ključna utakmica

Zlatko Dalić i Mateo Kovačić iskreno priznali da je Švedska bila bolja u Zagrebu; izbornik otkrio i što je s rezultatima testova na koronavirus

13.11.2020 u 18:29

Bionic
Reading

Izbornik Zlatko Dalić i hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić najavili su okršaj sa Švedskom u Ligi nacija

Hrvatska u subotu u 20:45 igra ključnu utakmicu u Ligi nacija, a protivnik je Švedska koju su 'Vatreni' pobijedili s 2:1 u Zagrebu. Izbornik Zlatko Dalić najavio je uzvratni susret u Švedskoj.

'Došli smo odigrati dobru utakmicu i ostati u Ligi nacija. Dosta nam je bod, ali nećemo igrati na bod. Neće nam biti lako, a ni ugodno. Situacija je takva kakva je. Bit će teško, ali vjerujem u svoju ekipu i u našu igru. Vjerujem da ćemo ostvariti pozitivan rezultat', rekao je Dalić pa dodao:

'Ne igramo na bod. Ako budemo igrali na bod, izgubit ćemo.'

Dalić je Šveđanima priznao i da su bili bolju u Zagrebu, ali i tada je Hrvatska slavila.

'Šveđani su bili bolji u drugom poluvremenu u Zagrebu. Znamo njihovu kvalitetu. Tu je lider momčadi Berg. Tu je i Kuluševski koji se nametnuo, pa Forsberg. Prema naprijed mogu nešto napraviti. Nama je cilj sačuvati svoj gol i odigrati bolje u obrani.'

Naravno, tema je bila i koronavirus. Domagoj Vida je pozitivan od neki dan, a pitanje je jesu li se zarazili još neki reprezentativci.

'Danas smo napravili test i čekamo rezultate ujutro. Zasad je sve u redu, nema ozlijeđenih, nitko ne izostaje. Priključili su nam se Livaković i Petković, vidjet ćemo', rekao je izbornik.

Dalić se za kraj osvrnuo i na Škotsku koja je pobjedom nas Srbijom izborila Euro na kojem će biti u skupini s Hrvatskom, Češkom i Engleskom.

'Rekao sam da ne želim Srbiju jer su najbolja i najkonkretnija momčad. Dobili smo Škote koji su čvrsti i hrabri. Domaćini su i bit će nam teška utakmica u skupini. Bit će jako neugodno.'

  • +12
Turska - Hrvatska, prijateljska utakmica, 2020. Izvor: EPA / Autor: ERDEM SAHIN

Nakon izbornika Dalića svoje je mišljenje ponudio i Mateo Kovačić koji također priznaje da je Švedska bila bolja u Zagrebu.

'Ovo nam je jako važna utakmica, a bit će i jako teška, kao što je bila i ona u Zagrebu. Tada su odigrali bolje od nas. Ipak, mi smo se za ovu dobro pripremili, idemo ih pokušati pobijediti. Iznenadili su me tada kao ekipa. Stvarno ne bih sada izdvajao niti jednog pojedinca. Šveđani će vidjeti kakva smo mi zaista reprezentacija. Imali smo problema s koronom, ali se nadam da ćemo sutra svi moći nastupiti i da ćemo se prikazati u najboljem svjetlu', rekao je Kovačić pa se osvrnuo i na Škotsku i Euro:

'Idemo najprije odraditi dobru utakmicu sutra pa se onda pripremiti za Škote. Dobra su reprezentacija, to su pokazali, ali nas čekaju druge obveze', zaključio je Kova.