zna što želi

Zlatko Dalić čelnicima HNS-a poslao jasnu poruku, nadamo se da je Šuker spreman

11.11.2017 u 14:56

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u subotu je stigla u Atenu. U nedjelju (12. studenog, 20.45 sati) u Pireju protiv Grčke igramo uzvratni susret dodatnih kvalifikacija za plasman na SP 2018. u Rusiji. Na Maksimiru je bilo 4:1, Hrvatska je nadomak Mundijala, a izbornik Zlatko Dalić jasno je kazao što očekuje...

Hrvatski su reprezentativci u grčku metropolu stigli vedri i nasmijani, svjesni kako ih samo čudo može udaljiti s Mundijala.

Premda hrvatski izbornik Zlatko Dalić poziva na oprez, teško je vjerovati da hrvatska vrsta može propustiti takvu priliku. Posebice što u povijesti kvalifikacija za svjetska i europska prvenstva nitko nikada nije ispustio tri gola prednosti.

Reprezentacija nije smještena u Pireju gdje će se igrati utakmica, već je izabrala hotel Intercontinental u središtu Atene. Hotel se nalazi u mirnom dijelu grada daleko od buke i vreve grčke metropole.

A izbornik Zlatko Dalić je uoči povijesnog susreta s Grcima u razgovoru za Sportske novosti jasno kazao što očekuje od čelnika HNS-a ako odvede našu reprezentaciju na SP.

'Ja sam potpuno neovisan, potpuno neopterećen i uvijek ću sam odlučivati o svojoj sudbini', kazao je Dalić na upit u razgovoru za Sportske novosti hoće li ostati na izborničkoj poziciji i nakon sutrašnje utakmice (bez obzira na rezultat!) i zaključio:

'Ali, ako prođemo Grke i plasiramo se na SP u Rusiji, onda je logično da mi HNS već u avionu na povratku ponudi novi ugovor! Kako ne bih zakasnio na taj avion...'

Hm, dovoljno jasna izjava svima, nadamo se i čelnicima HNS-a, prije svega predsjedniku Davoru Šukeru. Valjda zna što treba učiniti... Jedino ako 'brendu' ne smeta zvjezdani status novog izbornika koji je u samo nekoliko dana uspio mobilizirati naciju, skupiti redove unutar reprezentacije, na Maksimir privući više od 30.000 navijača.

  • +55
Kvalifikacije za SP 2018., Hrvatska - Grčka Izvor: Reuters / Autor: ANTONIO BRONIC

'Nisam ja zvijezda, ne želim mjesto u medijima i na naslovnicama, to nije moj stil. Nadam se da me neće biti na naslovnicama niti poslije ponedjeljka', kazao je izbornik i za kraj otkrio kakvo je stanje s ozlijeđenim Marijem Mandžukićem:

'Mandžukić je u boljem stanju nego prije prvog susreta, no odlučit ćemo poslije završnog treninga u subotu navečer.'