razapeli su ih

Neutješni grčki tragičari u suzama su napustili Maksimir

10.11.2017 u 11:01

Bionic
Reading

Grčki mediji osuli su 'drvlje i kamenje' po svojim nogometašima nakon 4:1 poraza u Zagrebu. Na žestokom su se udaru našli svi, a posebno dvojica najlošijih - golman Orestis Karnezis i lijevi bek Kostas Stafylidis

Apsolutno svi grčki mediji složni su u jednom, poraz svoje reprezentacije u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija za SP 2018. u Rusiji doživjeli su kao nacionalnu katastrofu!

Hrvatska je doslovno razbila Grke na Maksimiru, 4:1 izvrstan je rezultat uoči nedjeljnog (12. studenog, 20.45 sati) uzvrata u Pireju. Preporođeni hrvatski reprezentativci predvođeni novim izbornikom Zlatkom Dalićem deklasirali su Grke u čijim su se redovima apsolutno svi podbacili.

Grčki su mediji posebno kritični prema golmanu Orestisu Karnezisu koji je skrivio jedanaesterac iz kojeg je Luka Modrić zabio za 1:0, a nije se istaknuo ni kod ostalih golova koje je primio. Četiri kiksa donijela su mu nadimak 'duh na terenu'. Realno, rezervni golman Watforda tako je i djelovao svih 90 minuta.

  • +55
Kvalifikacije za SP 2018., Hrvatska - Grčka Izvor: Reuters / Autor: ANTONIO BRONIC

U tome mu je 'pomogao' lijevi bek Kostas Stafylidis kojeg je tijekom cijele utakmice Šime Vrsaljko prolazio i 'šetao' kako je god želio. I onda mu u 49. minuti 'skuhao' situaciju koja će ga progoniti cijelog života. Rakitić je ubacio u grčki šesnaesterac, a preplašeni i nesigurni Stafylidis prsima je pokušao spustiti loptu svom supatniku, golmanu Karnezisu. No, dečki su bili potpuno izgubljeni u vremenu i prostoru, Vrsaljko se doletio s leđa, oteo loptu i asistirao Kramariću za konačnih 4:1.

Autor: youtube

I dok su naši reprezentativci slavili s više 30.000 navijača na Maksimiru, dvojica su grčkih tragičara sjedili na travnjaku, Stafylidis je rukama pokrio lice, manje od šoka, više od srama... U kakvom je očajnom psihološkom stanju bio grčki lijevi bek najbolje govori podatak kako je, kad je u 72. minuti izlazio iz igre, briznuo u plač! Valjda mu je tek tada postalo jasno koliko je gluposti napravio... Mala mu je utjeha to što su i ostali njegovi suigrači bili ispod svake razine. Neka takvo izdanje ponove i u nedjelju u Pireju, nećemo se buniti.