POENTIRAO NA KRAJU

Zlatko Dalić bio je vrlo jasan u komentaru na još jedan plasman Hrvatske u četvrtfinale SP-a: Nije to baš normalno...

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 08.12.2022 22:38
  • Objavljeno 08.12.2022 u 21:21
Bionic
Reading

Hrvatska je u četvrtak odradila i posljednji trening uoči sraza s Brazilom (petak, 16 sati) u četvrtfinalu svjetskog prvenstva. S kakvim ambicijama, odnosno planovima ovaj okršaj dočekuje izbornik Dalić, pojasnio je pred kamerom HTV-a

Iako za Zlatka Dalića prehlada ne predstavlja problem kao za igrače, očito se stres i iscrpljenost sve više osjećaju. Jer kako kažu, igrači su u jednom trenutku na 30-35°C, a potom ulaze u klimatizirani hotel, gdje je temperatura i po desetak stupnjeva niža.

Zato je i Dalić promukao. Ali i dalje ima snage u glasu kako bi igračima pojasnio što od njih očekuje protiv Brazila.

'Sve je OK, malo sam prehlađen, ali bit će sve dobro. Spremni smo', pojasnio je izbornik pred kamerama HTV-a.

Iako je dojam da se ovaj plasman Hrvatske u četvrtfinale tretira kao 'uobičajena stvar', a ne kao veliki uspjeh, o kojem i mnogo veće zemlje mogu samo maštati, Dalić je potvrdio.

'I nije to baš normalno. Ovo je sjajan uspjeh hrvatske reprezentacije, biti među osam na svijetu. Ni jedna manja država to nikad nije uspjela napraviti u povijesti, da na dva uzastopna prvenstva izbori nastupu u četvrtfinalu i polufinalu, te da to ponovno napravi. To je Hrvatska napravila i to je sjajno. Jer stigla je do tog uspjeha s novom generacijom. Mislim da je ovo jako dobar rezultat. Sada nas čeka velika utakmica, možda i najveća nakon Francuske u Moskvi. Veliki protivnik, velika utakmica. Ja bih volio da je to u finalu, ali malo je uranilo. Igramo protiv Brazila, koji je favorit, najbolja momčad na prvenstvu, sjajna momčad, brza, moćna, agresivna, potentna. Mi ćemo se probati suprotstaviti. Ne bojimo se, idemo odigrati utakmicu i dati sve od sebe'.

Dvije europske reprezentacije, Srbija i Švicarska imale su periode u kojima su se dobro držale protiv Brazila.

'To je bila grupna faza i nije bilo toliko pritiska. Sada je ovo na ispadanje, posve drugačija utakmica. Bit će puno veća angažiranost i s njihove strane. Bili su Švicarci dobri, u bloku, agresivni, čuvali su rezultat i primili su jedan gol pred kraj utakmice. To nam može biti model kako se suprotstaviti. Mi moramo biti disciplinirani, moramo raditi svoj posao maksimalno i pokušati u tom dijelu terena gdje jesi biti blizu protivnika. Jer ako im daš vremena i prostora oni naprave puno problema. Kod Brazila nikad ne znaš otkud dolazi opasnost. da li je to Neymar, Vinicius, Raphinha... Tako da moramo biri oprezni, u bloku, kompaktni. Ali kada imamo loptu da se ne bojimo. To će njima biti problem'.

Nastavio je Dalić....

'Sve reprezentacije imaju veliki respekt prema Brazilu To je problem jer si od početka u nekakvom strahu, jer se bojiš. Bojiš se izaći, jer se bojiš kontre. Ja to razumijem i probat ćemo to nekako eliminirati. Slična utakmica bila je i protiv Argentine, prije četiri i pol godine, s time da smo tada bili puno iskusnija reprezentacija. Htio bih da mi to sada ponovimo, da smo u čvrstom bloku i kada uzmemo loptu da je čuvamo, da ne žurimo. Oni ako ne osvoje loptu u par sekundi, onda su u problemu'.

Najavio je Dalić povratak Borne Sose u početnih 11.

'Tko god da igra, ne treba mu nikakav motiv. Igramo protiv Brazila, idemo uživati u nogometu. Idemo napraviti još jedan uspjeh, još jedan dobar rezultat. Već ovaj ulazak među osam na svijetu je fenomenalan rezultat, ja sam ponosan. Čak i da ne prođemo, ja ću ostati ponosan i sretan. Ali mi želimo ići dalje', zaključio je u veselom tonu Zlatko Dalić.

  • +74
SP Katar: Japan - Hrvatska Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal