PROPUSTIO TRENING

Veliki problemi za izbornika; trebao je biti Dalićev džoker s klupe, ali shrvala ga viroza

  • S.Š. / Hina
  • Zadnja izmjena 08.12.2022 16:50
  • Objavljeno 08.12.2022 u 16:48
Bionic
Reading

Krilni igrač hrvatske nogometne reprezentacije Mislav Oršić propustio je posljednji trening Vatrenih uoči utakmice (petak, 16 sati) protiv Brazila u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Katru.

Vatreni su trenirali u svojoj bazi Al Ersal 3, a Selecao na stadionu Al Arabi. Po već ustaljenoj praksi treninzi su bili otvoreni prvih 15 minuta, nakon čega su izbornici Zlatko Dalić i Tite mogli u miru i bez 'znatiželjnih očiju' slagati završnu taktiku za ogled na stadionu Education City.

Nažalost, Dalić niti ovoga puta nije imao sve snage na broju. Krilnog igrača Dinama uhvatila je lagana viroza i ostao je u hotelu, što znači da Oršić gotovo sigurno neće startati protiv Brazila.

Dobra je vijest kako su se treninzima priključili Josip Stanišić i Marcelo Brozović, a normalno je trenirao i Borna Sosa koji zbog viroze nije konkurirao za ogled protiv Japana. Stanišić također, nije bio u krugu kandidata za osminu finala zbog ozljede mišića, dok je Brozović dobio dan odmora više nakon što je protiv Japana odigrao 120 minuta i pretrčao ukupno 16.7 kilometara čime je srušio rekord na Svjetskom prvenstvu.

Malo je vjerojatno da će Dalić napraviti previše promjena u početnoj postavi. Možda jednu ili dvije. Posljednja linija bi trebala ostati ista, tek je upitno hoće li zaigrati Sosa ili Barišić.

Ključna hrvatska osovina Luka Modrić, Marcelo Brozović i Mateo Kovačić zadržati će svoja mjesta na terenu, no Modrić i Kovačić moraju biti oprezni jer su jedan karton udaljeni od suspenzije, baš kao i Borna Barišić i Dejan Lovren. Ivan Perišić i Andrej Kramarić spremni su, a treba vidjeti za koga će se Dalić odlučiti u napadu, za Marka Livaju, Brunu Petkovića ili Antu Budimira.

Možda se odluči i za varijantu s Nikolom Vlašićem na krilu, a Kramarićem u napadu kao što je otvorio svjetsko prvenstvo protiv Maroka.

Što se tiče Brazilaca, oni će biti bez Gabriela Jesusa i Alexa Tellesa, za koje je SP završio zbog ozljeda koljena, dok je Alex Sandro neizvjestan zbog problema s kukom.

Ako Juventusov branič neće biti sposoban za nastup, njegov klupski suigrač Danilo vjerojatno će nastaviti na poziciji lijevog beka, pridruživši se Thiagu Silvi, Marquinhosu i Ederu Militaou u zadnjoj liniji.

Militao je jedan od tri brazilska igrača zajedno s Fredom i Brunom Guimaraesom koji su samo jedan žuti karton udaljeni od propuštanja potencijalne polufinalne borbe.

Prva brazilska zvijezda Neymar oporavio se od ozljede gležnja i protiv Koreje se upisao među strijelce. Krilne pozicije bi trebali zauzeti Raphinha i Vinicius Junior, dok Richarlison ima osigurano mjesto u napadu.

  • +74
SP Katar: Japan - Hrvatska Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal