serie a

Zlatan Ibrahimović u velikom se stilu vratio nakon što se riješio koronavirusa; s dva je gola odlučio milanski derbi

17.10.2020 u 20:04

Bionic
Reading

Derby della Madonnina opravdala je očekivanja, a 'crveno-crni' upisali su prvu prvenstvenu pobjedu u gradskom derbiju još od siječnja 2016. godine

Junak derbija bio je 39-godišnji Zlatan Ibrahimović, koji je s dva gola u prvom dijelu donio prednost Piolijevoj momčadi od 2:0, povratnik na terene nakon što je morao biti u samoizolaciji zbog koronavirusa.

Kod prvog gola, imao je i malo peha. Jer nakon što je izborio penal, sâm ga je htio realizirati, no njegov je udarac zaustavio Handanovič.

Ipak, švedski napadač bio je najbrži i pospremio odbijanac za Milanovo vodstvo 1:0.

Ibrahimović je samo tri minute kasnije povećao prednost, ali onda je neizvjesnost vratio Romelu Lukaku golom u 29. minuti.

U nastavku su prilike imali i jedni i drugi, a domaćini su u samoj završnici tražili i penal, no VAR je procijenio da se Lukaku prije nego je srušen nalazio u zaleđu.

Oba hrvatska reprezentativca u dresu Intera, Marcelo Brozović i Ivan Perišić, krenuli su od prve minute. No, Brozovića je u 68. minuti zamijenio Eriksen.

Ante Rebić zbog ozljede pak nije konkurirao u dresu Milana.

Nogometaši Milana zadržali su stopostotni učinak u novoj sezoni Serie A i trenutno su vodeća momčad lige sa svih 12 bodova.

  • +4
Inter - Milan Izvor: EPA / Autor: MATTEO BAZZI