s njim nema šale

Zlatan Ibrahimović u svom je stilu poslao poruku svima koji su sumnjali: Ja sam prošlost, sadašnjost i budućnost...

22.03.2023 u 09:32

Bionic
Reading

Švedska je dočekala povratak Zlatana Ibrahimovića (42) koji se reprezentaciji priključio nakon ozljede koljena. Neuništivi Ibra će pomoći Šveđanima u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, ali njegove ambicije tu ne staju

Zlatan Ibrahimović (42) se nedavno vratio nakon čak 14 mjeseci stanke zbog ozljede i operacije koljena. U posljednjem kolu zabio je jedanaesterac za AC Milan protiv Udinesea, te tako postao najstariji igrač koji je ikad zabio u talijanskoj Serie A. Sada se usmjerava na prvu kvalifikacijsku utakmicu za EURO 2024. s Belgijom u petak u Stockholmu.

Upitan namjerava li nastaviti igrati i na EURU u Njemačkoj iduće godine, Ibra je dao odgovor koji podsjeća na njegove puno mlađe dane.

'Ako se osjećam dobro i ako me izbornik odabere, pomoći ću njemu, momčadi i zemlji da daju sve od sebe. Stoga mislim da u mojim godinama ne možete razmišljati o budućnosti, mislite o sadašnjosti - čak i ako sam ja prošlost, sadašnjost i budućnost', kazao je Zlatan uz ironičan osmijeh.

Napadač, koji je najbolji strijelac Švedske sa 62 gola u 121 utakmici, ali bez gola za reprezentaciju od studenog 2015. godine, otkrio je da je u posljednjih 14 mjeseci prošao tri operacije koljena...

'Uglavnom, koljeno mi je bilo otečeno osam, devet mjeseci, ali onda se odjednom prije mjesec dana nešto dogodilo i od onda je sve postalo pozitivno i od toga sam dobio energiju', objasnio je Ibrahimović te dodao:.

'Odatle smo mogli raditi sve više i više, tako da sam, nakon što sam osam mjeseci stajao mirno, odjednom sam se mogao normalno kretati, a onda sam iz normalnog kretanja pokušao igrati nogomet, i postalo je dobro, a zatim sam samo pojačao tempo.'

Prošle subote, Ibrahimović je bio kapetan AC Milana protiv Udinesea u svom prvom startu nakon ozljede, i iako je njegov jedanaesterac predstavljao još jednu prekretnicu u njegovoj blistavoj karijeri, njegovu radost upropastila je činjenica da je utakmica završila 1:1.

'Imao sam čast biti kapetan svoje momčadi i nisam dobio utakmicu, tako da je ishod mogao biti bolji da sam dobio utakmicu, ali nisam', rekao je Ibrahimović te još jednom istaknuo koliko mu je drago što ponovno može igrati nogomet na najvišoj razini:

'To mi je važno, jer nisam ovdje u dobrotvorne svrhe. Ovdje sam da igram svoju igru, da pružam i donosim rezultate svojim nastupom. Nadam se da ću to moći nastaviti činiti, ali u isto vrijeme osjećam zdrav.'