neće odustati

Zlatan Ibrahimović otvorio dušu i zaludio navijače Milana; neuništivi Ibra se vratio te otkrio dokad misli igrati

01.03.2023 u 11:34

Bionic
Reading

U nedjelju je Zlatan Ibrahimović (41) napokon, nakon devet mjeseci oporavka od operacije koljena, zaigrao za Milan. Legendarni je napadač sad u razgovoru za talijanske medije otkrio planove

Dugo su u Milanu čekali da se Zlatan Ibrahimović (41) oporavi i napokon zaigra. Krajem svibnja prošle godine morao je na operaciju koljena i mnogi su tada mislili da je to kraj karijere legendarnog karizmatičnog napadača.

No Ibra se ipak vratio nakon punih devet mjeseci oporavka! U pobjedi protiv Atalante u igru je ušao u 73. minuti i pobrao ovacije navijača 'rossonera'. Jer u toj je utakmici Ibra oborio rekord koji je držao Alessandro Costacurta te s 41 godinu i 146 dana postao najstariji igrač koji je nosio Milanov dres. I tu ne namjerava stati.

'Do prije tri tjedna se nisam osjećao dobro, a onda se nešto dogodilo i u tom sam vremenu napravio više nego u posljednjih osam mjeseci', rekao je Ibrahimović te otvorio dušu i zaludio navijače:

'Iskreno, budem li se osjećao kao sad, neću igrati samo još sljedeće sezone. Igrat ću još godinama!'

OK, sad je jasno da Zlatan neće odustati, očekuje da će iz dana u dan biti sve spremniji.

'Nedostajali su mi navijači. Hvala im na energiji i motivaciji koju mi daju. Bez njih bi bilo teško', kazao je Ibrahimović i nastavio:

  • +16
AC Milan - Atalanta, Serie A, 26.2.2023. Izvor: Profimedia / Autor: Marco BERTORELLO / AFP / Profimedia

'Dobro se osjećam. Zapravo, najbolje u zadnjih godinu dana i dva mjeseca. Uh, trebalo bi mi nekoliko sati kako bih vam ispričao sve što mi se događalo. Patio sam jer sam znao da možemo osvojiti titulu. Želio sam na bilo koji način pomoći momčadi u zadnjih šest mjeseci prošle sezone. Zato sam obećao treneru da ću odgoditi operaciju kako bih pomogao momčadi. Kažem vam, nikad nisam patio kao prošle sezone kako bismo osvojili trofej. Jer ako si ne postavim ciljeve, opustit ću se i osjećati se kao da pripadam prošlosti. Ne, ja pripadam sadašnjosti. Želim se boriti sa suigračima za minutažu. Inače ne bih bio ovdje', istaknuo je Ibrahimović.

Kako bi Milan bio konkurentan u sljedećim sezonama, Ibrahimović je odlučio i sam 'intervenirati'. Pod svaku cijenu želi nagovoriti Rafaela Leaa, prošle sezone najboljeg igrača Milana, da potpiše novi ugovor.

'Pristao sam smanjiti svoju plaću kako bi njemu dali više novca', otkrio je Ibrahimović te u svom stilu dodao:

'Skoro pa igram besplatno. Ako želite moju kuću, dat ću vam je!'