ovo nije dobro

Trener otkrio veliki problem zbog kojeg propada Marko Pjaca: Ima mentalnu blokadu, ne može pokazati što zna...

22.03.2023 u 08:13

Bionic
Reading

Marko Pjaca (27) je u ljeto 2016. godine iz Dinama otišao u Juventus za 23 milijuna eura. U tom je trenutku bio jedan od najboljih nogometaša svoje generacije, buduća zvijezda 'stare dame' i hrvatske reprezentacije. A onda su ga uništile ozljede

Na početku se činilo kako je za Marka Pjacu (27) samo nebo granica. Veliki Juventus je Dinamu za njega platio čak 23 milijuna eura, najveći je to izlazni transfer hrvatskog nogometa svih vremena. U tom je trenutku Pjaca bio buduća zvijezda, kako velikana iz Torina, tako i hrvatske reprezentacije.

No, sudbina se okrutno poigrala s jednim od najvećih talenata našeg nogometa, nesretni je Marko Pjaca dva puta doživio tešku ozljedu ligamenata koljena, dva velika šoka, dvije operacije, dva duga oporavka... Ukupno je više od dvije godine proveo izvan nogometnih terena, a ni do danas nije uspio vratiti barem dio svoje nogometne genijalnosti.

Istina, Pjaca je i dalje igrač Juventusa, do ljeta 2024. godine, no nakon ozljede je ispao iz svih planova 'stare dame' te je sezone provodio na posudbama u Schalkeu, Fiorentini, Anderlechtu, Genoi i Torinu. U ljeto 2022. godine Juve ga je poslao na šestu posudbu, u Empoli, no nekadašnjem hrvatskom reprezentativcu ni tamo nikako da krene.

Ove je sezone odigrao samo 13 utakmica, bez ikakvog učinka, a od početka ove godine je izgubio mjesto u prvih 11 pa sad u igru ulazi s klupe. Sad je jasno da Pjaca cijelu situaciju doživljava vrlo emotivno, a o svemu je progovorio i trener Empolija Paolo Zanetti (40).

'Moje mišljenje o Marku Pjaci je jednostavno - iskren sam, vidim da ne može pokazati što zna', kaže Zanetti te nastavlja:

'Pjaca je vjerojatno najnadareniji igrač kojeg imam u momčadi. Ali, mislim da ima mentalnu blokadu. Na utakmicama jednostavno nije ni približno dobar kao na treningu.'

Dojam je da Zanetti pomalo gubi strpljenje s Pjacom...

'Na papiru je važan igrač od kojeg imam velika očekivanja. Nikome ne zatvaram vrata, ali očekivao sam da će napraviti nešto više. On bi želio imati više vremena, ali to nije moguće. Slažem se da je mogao dati više, no neću ga prekrižiti. Moj cilj je pomoći igračima', zaključio je Zanetti.

Da, ovo definitivno nije dobro za Marka Pjacu, nogometaša koji se pokušava vratiti vrhunskom nogometu, a 'zapeo' je na posudbi u tek prosječnom Empoliju. Šteta, posebno kad se sjetimo da je posljednju utakmicu za hrvatsku reprezentaciju odigrao još tamo u studenom 2018. godine. Baš šteta...