ćaća se vraća?

Zlatan Ibrahimović opet u reprezentaciji; švedski izbornik otkrio računa li na legendarnog napadača

14.03.2023 u 20:14

Bionic
Reading

Švedska nogometna reprezentacija 24. ožujka započinje kvalifikacije za plasman na EURO 2024. godine, a prvi protivnik im je Belgija. U skupini su još Azerbajdžan, Austrija i Estonija, a tamošnja sportska javnost s nestrpljenjem čeka hoće li se i Zlatan Ibrahimović (41) naći na popisu izbornika Jannea Anderssona

Zlatan Ibrahimović (41) se krajem veljače vratio na teren nakon pauze od devet mjeseci zbog operacije ligamenata koljena, a sad se svi u Švedskoj nadaju kako će legendarni napadač odigrati još nekoliko utakmica u dresu reprezentacije u kvalifikacijama za EURO 2024.

Izbornik švedske reprezentacije Janne Andersson odlučio je još malo sve držati u neizvjesnosti. Objavio je kako će u srijedu objaviti hoće li Ibra biti na popisu igrača za utakmice kvalifikacija za EP protiv Belgije i Azerbajdžana.

'Vidjet ćete u srijedu hoće li će Zlatan biti na spisku ili ne. Već sam rekao da Ibrahimović može pomoći ako je zdrav i spreman, iako možda neće biti u prvih 11', kazao je Andersson.

Ibrahimović je do sada za reprezentaciju Švedske odigrao 121 utakmicu i zabio 62 gola. Još 2016. godine se prvi put povukao iz reprezentacije, ali se 2021. godine vratio u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Katru.

Posljednju je utakmicu odigrao u ožujku prošle godine protiv Poljske (poraz 2:0), a zadnji je put za reprezentaciju zabio još u studenom 2015. godine. Tada je s dva gola 'počastio' Dance u remiju 2:2.