živa legenda

Zlatan Ibrahimović će u rodnom gradu dobiti spomenik: To je bila moja želja od početka

13.09.2019 u 09:01

Bionic
Reading

Legendarni švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović uskoro će u svom rodnom gradu Malmou dobiti statuu. Tako je ovaj švedski grad odao počast svoj velikanu iako koji još uvijek, usprkos veteranskim godinama, igra na visokoj razini

Spomenik visok 2,7 metara, a težak 500 kilograma postavit će u Malmou Švedski nogometni savez. Kako se doznaje spomenik će postavljen na trgu između starog i novog stadiona, a svečano otvaranje je 10. listopada.

'To je bila moja želja od samog početka. Ovdje je sve počelo i tu je moje srce, poručio je 37-godišnji švedski napadač koji trenutačno igra u američkoj MLS ligi za klub LA Galaxy.

Nogometni savez Švedske, koji je projekt pokrenuo 2015. godine, dizajn je povjerio kiparu Petru Lindeu.

'Kip će zauvijek biti sjajna slika najvećeg švedskog i jednog od najboljih svjetskih nogometaša svih vremena', kazao je glavni tajnik Švedskog nogometnog saveza Hakan Sjostrand.

U povijesti sporta ne može se baš puno ljudi pohvaliti kako su za vrijeme aktivnog igranja dobili spomenik, a poklopilo se kako će Ibrahimović toj svečanosti prisustvovati nekoliko dana nakon što proslavi 38. rođendan.

Ibrahimović – koji podrijetlo vuče s prostora bivše Jugoslavije (otac je iz Bih, a majka iz Hrvatske) je karijeru započeo u Malmou, a potom je igrao za Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu, AC Milan, PSG, Manchester United, a od 2018. igra za LA Galaxy.

U dresu švedske vrste upisao je 116 nastupa i postigao 62 gola.

  • +10
Zlatan Ibrahimović Izvor: EPA / Autor: PAUL BUCK