gdje je lova?

Životni krah sjajnog napadača; zarađivao je 250.000 eura tjedno, a sad je ostao bez ičega

28.12.2018 u 12:13

Bionic
Reading

Asamoah Gyan (33) tijekom profesionalne karijere duge 16 godina zaradio je nekoliko desetaka milijuna eura. No, ganski se napadač sada na društvenim mrežama požalio kako mu je na računu ostalo tek nešto više od 600 eura...

Sjajni je napadač iz Gane još 2003. godine stigao u Italiju gdje je profesionalnu karijeru započeo u Udineseu. Nakon toga je igrao za Modenu, francuski Rennes te engleski Sunderland iz kojeg je 2011. prešao u Saudijski Al Ain kojeg je tada vodio aktualni hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

Ugovor života Asamoah Gyan potpisao je 2015. godine odlaskom u kineski Shanghai SIPG gdje je zarađivao čak 250.000 eura na tjedan. Samo je u Kini zaradio najmanje tridesetak milijuna eura...

U ljeto 2017. godine vratio se u Europu, potpisao je za turski Kayserispor, a tu su, čini se, i počeli nepremostivi problemi za nekadašnjeg kapetana ganske reprezentacije i svojevremeno jednog od najboljih afričkih napadača.

Sada se na društvenim mrežama prvo potužio kako ga klub već mjesecima ne plaća, a potom je objavio i to kako mu je na računu ostalo samo 660 eura! Da, nogometaš koji je tjedno zarađivao 250.000 eura doslovno je spao na prosjački štap! No, tu Gyanovim problemima nije kraj.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

🙌🙌🙌

Objavu dijeli Asamoah Gyan (@asamoah_gyan3)

Već mjesecima nije vidio niti je u bilo kakvom kontaktu sa ženom i troje djece. Navodno je razlaz bio poprilično gadan, a Gyan ih ne želi čuti ni vidjeti dok ne dobije rezultate DNK analize kojom želi utvrditi jesu li djeca njegova! Njegovi prijatelji tvrde kako je baš nevjerna supruga najveći krivac za sve nedaće, da je baš ona u trenutku 'očistila' dobar dio njegovih računa. No, i sam Asamoah Gyan bio je 'široke ruke', neki tvrde kako je godinama financirao najmanje 100 najbližih rođaka i prijatelja, a ni sam nije bio baš štedljiv.

'Okrenite me naglavačke, ali jedini novac kojeg imam je taj na tom računu', požalio se Gyan pokazujući za njega smiješnu cifru od 660 eura i dodao:

'Pazi koga hraniš. Neki ljudi samo trebaju energiju da te ugrizu nakon što ih nahraniš...'

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

JAH GUIDE🙌

Objavu dijeli Asamoah Gyan (@asamoah_gyan3)

Lako je sada kukati, kad je imao nije razmišljao na što će potrošiti - luksuzne kuće, unikatni automobili, zlatni nakit... Sve to košta, a čini se kako je izvor novca odjednom presušio i sada nastupaju - problemi. Možda se barem na kraće vrijeme 'spasi' ako proda koji od svojih automobila. Cijela bnjegova 'oktanska ergela' navodno vrijedi oko 10 milijuna eura...

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

#monko #Dubai

Objavu dijeli Asamoah Gyan (@asamoah_gyan3)