Smjena generacija

Zidane i čelnici Real Madrida donijeli važnu odluku vezanu za nasljednika Luke Modrića; evo što to zapravo znači za hrvatskog kapetana

25.05.2020 u 09:45

Bionic
Reading

Već tjednima se piše o mogućim igračkim promjenama u Real Madridu i velikoj smjeni generacija koja slijedi. Imaju popis mladih igrača koje žele dovesti, a neke žele što prije vratiti s posudba

Među tim mladim igračima na koje u Realu računaju da ubrzo postanu nositelji nalazi se i mladi 21-godišnji Norvežanin Martin Odegaard koji će se, kako se i prije pisalo, puno ranije nego je planirano vratiti s dvogodišnje posudbe iz Real Sociedada gdje je do prekida prvenstva briljirao. Igre ovog ofenzivno orijentiranog veznjaka oduševile su analitičare, a statistika od sedam golova i osam asistencija na 28 utakmica dovoljno govori.

Novinari Asa tako doznaju kako su čelnici Reala te naravno trener Zidane odlučili što prije vratiti Odegaarda, dakle godinu dana prije isteka posudbe, u kojem vide istinskog nasljednika Luke Modrića.

Što to znači za hrvatskog kapetana Luku Modrića? Ideja je da Modrić, kojeg ugovor za Real veže do ljeta 2021, bude mentor Odegaardu kojem će sljedeće sezone polako ustupiti svoje mjesto u udarnoj momčadi.

Naravno, nije nemoguće da Modrić u zimskom prijelaznom roku 2021. zaista napusti Real i prihvati poziv iz SAD-a u momčad Inter Miami koju polako slaže jedan od suvlasnika kluba David Beckham.

I ranije su iz Reala govorili kako bi voljeli da Modrić do kraja odradi ugovor jer očito se od njega žele, jer u rujnu će imati 35 godina, gospodski rastati.