legende 'vragova'

Žestoke reakcije na istup engleskih klubova koji žele u Superligu: Svi, pa i United, trebali bi se sramiti, a treba im oduzeti i bodove

18.04.2021 u 22:48

Bionic
Reading

Najtrofejniji britanski nogometni stručnjak Alex Ferguson (79) kritizirao je ideju o Superligi koju želi pokrenuti skupina europskih nogometnih velikana među kojima se nalazi i šest premierligaša.

Prema tvrdnjama RMC Sporta, Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Inter, Milan i Juventus navode žele pokrenuti Superligu u kojoj bi sudjelovalo 20 elitnih europskih klubova. Uz njih je i Manchester City, no tvrdi se kako Građani još nisu stavili potpis na ovaj dogovor.

'Razgovor o Superligi je odmak od 70 godina europskog klupskog nogometa. I kao igrač provincijske momčadi Dunfermline 60-ih godina i kao menadžer Aberdeena koji je osvojio Kup pobjednika kupova, bilo je to poput penjanja na Mount Everest', rekao je Sir Alex Ferguson za Reuters.

>> Sukob koji bi mogao izazvati velike promjene u Uefi i europskom nogometu; Čeferin, Boban i ekipa u ratu protiv najbogatijih klubova

'Everton troši 500 milijuna funta za izgradnju novog stadiona s ambicijom igranja u Ligi prvaka. Navijači diljem svijeta vole natjecanje kakvo jest', rekao je.

Izrazio je sumnju kako je Manchester United uključen u ovaj projekt.

'Nisam siguran da je Manchester United umiješan u ovo, jer nisam dio procesa donošenja odluka', dodao je Ferguson koji je vodio Crvene vragove 26 godina osvojivši čak 38 trofeja, uključujući 13 naslova Premier lige i dvije Lige prvaka.

Bivši Unitedov kapetan Gary Neville je tijekom izvještavanja s utakmice ManU - Burnley također, oštro kritizirao planove o pokretanju lige.

'Mislim da je iznošenje ovog prijedloga usred COVID-a, usred ekonomske krize, apsolutni skandal', rekao je.

'United i ostatak klubova 'Velike šestorke' koji su se prijavili za Superligu protiv ostatka Premier lige, trebali bi se sramiti, trebalo bi im oduzeti bodove', rekao je razočarani Neville.