NEZAUSTAVLJIVI HERTL

Zelenika i Gospić za naslov na Kutiji

28.12.2009 u 20:38

Bionic
Reading

Najcjenjeniji malonogometni turnir na prostoru čitave bivše države dobio je večeras finaliste. Za naslov na prestižnoj Kutiji borit će se hakleri Gospić Elkroa i Asfalt Zelenike

Prvoga finalista odlučio je jedan pogodak. Snažni krapinski Mal Gal u polufinalu je bio oslabljen zbog izostanka slovenskih reprezentativaca Drobniča i Goranoviča, a presudio im je pogodak Jakova Grcića u šestoj minuti. Rezultat se više nije mijenjao i Zelenika, predvođena neuništivim Grdovićem, dosegnula je veliko finale.

Tamo će snage odmjeriti s prvim favoritom turnira, Gospićem. Nexe, velikogorička momčad koja uživa u najbučnijoj podršci s tribina, povela je u četvrtoj minuti preko Čopića i prednost zadržala do poluvremena. Gospićani su gubili i u ranijim fazama, ali oni na parketu dosad pružaju previše za svoje protivnike. Tako su u 26. minuti hrabre haklere Nexea 'zavezali u čvor', a akciju je završio Ibrišimović.

Bio je Nexe nadomak penala, ali dvije minute prije kraja došla je nova, odlučujuća čarolija. Sjajni Slovenac Simeunović varkom je izbacio dvojicu te u kaznenom prostoru pronašao robusnog napadača Josipa Hertla. Kada on primi loptu na toj poziciji, protivniku ostaje samo molitva. Tako je bilo i tada, ćelavi majstor petom je prebacio vratara i svojoj momčadi donio očekivanu borbu za naslov.

Finale 39. izdanja ovog šarmantnog natjecanja na rasporedu je u srijedu u 19 sati. Iako je dio igrača iz oba sastava već osvajao trofej, ove momčadi još nisu nastupale u finalima. Ako volite nogometni hakl, to nećete propustiti.